Uppgifter: Manchester City redo att buda på Jan Oblak

Uppgifter: Manchester City redo att buda på Jan Oblak

Madrid-målvakten är en av världens bästa

Atlético Madrids målvakt Jan Oblak har genom sina fina prestationer dragit åt sig mycket uppmärksamhet och jagas av flera storklubbar, men Manchester City uppges vara närmast en värvning av den slovenske målvakten.

Jan Oblak har varit förstemålvakt i Atlético Madrid sedan säsongen 2015/16, efter att i slutet av säsongen 2014/15 fått hoppa in och göra en del matcher. Efter att Thibaut Courtois lämnade klubben för Chelsea har Oblak snabbt stigit i graderna och fått lov att visa vad han går för. Den slovenske målvakten är blott 24 år gammal men spelar med en trygghet och en erfarenhet som har fått många toppklubbar runt om i Europa att reagera, och idag räknas han till en av världens bästa målvakter. Bland annat uppges Arsenal, Chelsea och Manchester United alla vara väldigt intresserade.

Nu rapporterar mediet Goal att det dock är Manchester City som är närmast en värvning av Oblak, med Pep Guardiolas försvar som läcker som ett såll, något som märktes senast då City förlorade mot Everton med 4-0. Hittills har Peps City släppt in 26 mål, och nye målvakten Claudio Bravo, som värvades in i somras, har hamnat under mycket hård kritik.

Oblak är skadad för närvarande och räknas vara tillbaka först i slutet av februari, men Atlético har ingen som helst önskan att sälja och de hänvisar till utköpsklausulen på 24-åringen, som ligger på 100 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply