Bekräftat: Jan Vertonghen borta i upp till 2,5 månader

Bekräftat: Jan Vertonghen borta i upp till 2,5 månader

Tottenhams försvar kan påverkas

Tottenham Hotspur har ett av Premier Leagues bästa försvar, mycket tack vare belgaren Jan Vertonghen som skadade sig under lördagens möte mot West Bromwich och nu beräknas mittbacken var borta i upp till 2,5 månader.

Londonklubben Tottenham Hotspur ligger för närvarande tvåa i Premier League och har vunnit sina sju senaste matcher i rad. De har ett av ligans bästa försvar, enbart Chelsea (12) har släppt in färre mål än Spurs (14) och de var obesegrade långt in under hösten. Det sätter mycket press på försvaret men Tottenhams mittbackspar Jan Vertonghen och Toby Alderweireld har gjort det mycket bra tillsammans.

I lördagens möte med West Bromwich, som Tottenham vann 4-0, åkte Vertonghen dock på en smäll som har visat sig vara riktigt allvarlig och mittbacken beräknas vara borta i minst sex veckor, upp till 2,5 månader, skriver den engelska tidningen The Evening Standard. Det är mycket dåliga nyheter för Tottenham, som försöker att utmana Chelsea om titeln och har ett känt problem med sina anfallsmöjligheter, vilket innebär att de förlitar sig mycket på sitt starka försvar.

Det rör sig om en ankelskada och Vertonghen känner till problemet sedan tidigare, då han i somras åkte på något liknande och tvingades hoppa av sin EM 2016 kampanj i Frankrike efter att ha åkt på ett problem med ankeln. Nu återstår det att se hur länge mittbacken faktiskt behöver vara borta, och Tottenham har flera alternativ i Ben Davies och Kevin Wimmer som båda har hoppat in tidigare, då för Alderweireld som var skadad under en längre tid.

Se även:

Tottenham löner och lönelista 2016/2017

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply