Officiellt: Stekelenburg klar för Southampton

Premier League-sjuan fortsätter att var aktiva på marknaden

Maarten Stekelenburg har hittat sig en ny klubbadress. Premier League-sjuan Southampton har officiellt gjort klart med målvakten på lån från Championship-klubben Fulham.

Den holländske målvakten Maarten Stekelenburg spelade under förra säsongen på lån hos Ligue 1-klubben Monaco, som bland annat tog sig fram till en av de sista åtta klubbarna i Champions League. Därtill blev det också en tredjeplats i den franska ligan för storklubben.

 

Svaga år bakom sig

Målvakten som även tidigare spelat för Ajax och Roma, har dessvärre för sin egen del haft en mycket problematisk tid de senaste säsongerna och spelade blott åtta matcher för Monaco den förra säsongen. Nu hoppas den holländske burväktaren på vändning, när det står klart på måndagen att spel i Premier League väntar till hösten.

Southampton, som får klara sig utan skadade Fraser Forster i början av nästa säsong, har nämligen gjort klart med målvakten på ett säsongslångt låneavtal från Fulham. Detta bekräftades av Premier League-sjuan på deras officiella hemsida under måndagskvällen.
— Jag är väldigt till freds med att jag nu har anslutit. Det är en stor, fin klubb som vill spela europeisk fotboll – och jag kan spela. Förra året spelade jag inte mycket, så det är en möjlighet för mig. Jag är tacksam, säger målvakten till klubbens hemsida.
— De senaste två åren var inte de bästa av min karriär, men som de säger i England: ”det bästa har ännu inte kommit”.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply