Officiellt: Simone Verdi lånas ut till La Liga-klubb

AC Milan lånar ut Verdi till Eibar

Simone Verdi spenderade hela förra säsongen på lån i Serie A-klubben Empoli. Där stod 23-åringen för en stabil säsong och han värvades nyligen till storklubben Milan. Nu är det dags för ytterligare en utlåning för Verdi och den här gången bär flyttlasset av till La Liga.

Trots sin ringa ålder har Simone Verdi representerat en rad antal klubbar hittills under sin karriär. Torino, Juve Stabia och Empoli är tre av de klubbar som mittfältaren har spelat för och nyligen blev han alltså klar för spel i Milan, vilket även det är en klubb som han tillbringat tid i under sin ungdom.

Nu väljer dock Milan att låna ut sitt nyförvärv för att ge honom regelbunden speltid.

Klar för Eibar

Den spanska La Liga-klubben Eibar gick under söndagen ut med ett meddelande på sin hemsida där man bekräftar lånet av Simone Verdi från Milan. Lånet sträcker sig säsongen ut och han kommer officiellt att presenteras imorgon.
– Den nya Eibar-spelaren har precis anslutit till träningsanläggningen, lyder meddelandet.

– Han (Verdi) tränade med sina nya lagkamrater och imorgon, måndag, kommer han att bli officiellt presenterad i Ipurua (Eibars hemmaarena), tillsammans med Adrian Gonzalez, som spelade sin första match igår med klubben.

Eibar skulle egentligen ha spelat i Segunda Division den kommande säsongen då man under fjolåret slutade på en 18:e plats i La Liga, vilket innebar nedflyttning. Men Elche, som placerade sig på plats nummer 13 sparkades ur Spaniens högsta liga på grund av dålig ekonomi, vilket gör att Eibar även i år får spela La Liga-fotboll.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply