Officiellt: Samuel Umtiti klar för FC Barcelona

Samuel Umtiti lämnar Olympique Lyon för FC Barcelona

Under ett par månaders tid har en flytt för Samuel Umtiti till La Liga varit i gärningen. Den 12:e juli står det klart att mittbackens nästa klubb blir superklubben FC Barcelona som har bekräftat affären.

Samuel Umtiti slog igenom som 18-årig i Lyon och har varit ordinarie sedan dess. De senaste två åren har han tagit klivet in från vänsterbacksplatsen in centralt i banan, och det har han gjort med bravur. Trots att han är blott 181 centimeter så har den fysiska franska ligan inte varit några större problem för den Kamerun-födda fransmannen.

Han har faktiskt också haft ögon på sig både från Spanien och från Tottenham som han också gjorde ett sagolikt mål på för några år sedan. Under ett par veckor har han rapporterats vara nära en flytt till Barcelona. Nu är affären också klar, bara två dagar efter hans medverkan i den sorgliga EM-finalen för Frankrikes del.

Kostar drygt 200 miljoner

FC Barcelona bekräftade på sin officiella hemsida under tisdagen att Umtiti har skrivit på ett femårskontrakt med klubben och att han kostade 25 miljoner euro, alltså mellan 230 och 240 miljoner svenska kronor beroende på prestationer.

Man meddelar också att hans utköpsklausul kommer vara 60 miljoner euro.

Den officiella läkarundersökningen kommer äga rum på fredag, men affären är ändå officiell.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply