Officiellt: Tottenham Hotspur värvar Vincent Janssen

Vincent Janssen lämnat AZ Alkmaar för Tottenham Hotspur

Vincent Janssen har verkligen stått för en raketkarriär då han så sent som 2015 inte hade spelat i den holländska högstaligan. Nu är 22-åringens tid i AZ Alkmaar förbi då han har skrivit på för Tottenham Hotspur.

Det är inte bara Jamie Vardy och andra engelsmän som kan stå för fantastiska karriärer och överraska i Premier League. Vincent Janssen är kanske inte lika extrem som Vardy om man jämför deras karriärer, men Janssens kometkarriär är trots allt imponerande.

År 2013 släpptes han av Feyenoord för att man ansåg att anfallaren inte var tillräckligt bra. Almere City i andraligan snappade upp 19-åringen och två succésäsonger i andraligan senare köptes han av AZ Alkmaar. Det blev en säsong och 27 mål i Eredivisie för Janssen innan ännu större uppdrag nu väntar – Tottenham Hotspur i Premier League.

Skriver på för fem år

Tottenham Hotspur bekräftar på sin officiella hemsida att Janssen har skrivit på ett femårskontrakt efter en flera veckor intensiv jakt på holländaren. Nu har man inte bara förlängt med Harry Kane, man har också värvat en ny högkvalitativ anfallare.

Även om AZ Alkmaar inte ville sälja 22-åringen så fick man till slut ge sig och casha in drygt 200 miljoner för centetanken.

Janssen har dessutom redan gjort fem landskamper och tre mål för Holland.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365