Officiellt: Paris Saint-Germain värvar Thomas Meunier

Thomas Meunier från Club Brügge är klar för Paris Saint-Germain

Belgien startade den pågående EM-turneringen med Laurent Ciman som högerback. I match två tog dock Thomas Meunier över och trots Belgiens uttåg så imponerade Meunier tillräckligt mycket för att bli köpt av Paris Saint-Germain.

Paris Saint-Germain har haft ett bra transferfönster såhär långt. Trots att superduperstjärnan Zlatan Ibrahimovic har lämnat så har man redan gjort tre spelarköp. Först köpte man Hatem Ben Arfa från Nice. Därefter anslöt Grzegorz Krychowiak från Sevilla för tunga pengar. Och under söndagen kom värvning nummer tre i Thomas Meunier från Club Bügge.

PSG har inte bara köpt tre spelare, man har även förlängt med lagpappan Maxwell. Det var dock oväntat att den senaste affären skulle bli Meunier och inte något större namn som ersättare till Zlatan. Affären av högerbacken är trots allt spännande och han har skrivit på för fyra år.

Nästan två meter lång

Meunier är en väldigt ovanlig spelare och en spännande sådan. 24-åringen köptes av Club Brügge år 2011 efter att ha gjort 14 mål på 46 matcher för Virton i den belgiska tredjeligan. Den 195 centimeter långa belgaren har därefter gjort 17 mål på 157 ligamatcher för giganterna Club Brügge.

PSG avslöjade idag på sin officiella hemsida att högerbacken har skrivit på för klubben. En övergångssumma är inte avslöjad, men den ryktas ligga på cirka 75-100 miljoner kronor.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply