Officiellt: Häcken värvar landslagsback

bet365
bet365

Häcken har gjort klart med en sydafrikansk landslagsman

Tefu Mashamaite, där har ni namnet på allsvenska Häckens nya tillskott. Mittbacken ersätter Diego Lugano som tidigare i somras lämnade Hisingsklubben. 

BK Häcken har efter att inlånade Diego Lugano lämnade klubben i juli varit ute efter en ersättare till uruguayanen. Idag gjorde den mittenplacerade klubben klart med 30-årige Tefu Mashamaite, som närmast kommer från spel i den sydafrikanska storklubben Kaizer Chiefs.

”Det fanns inget att tveka på”

Häcken offentliggjorde nyheten på sin hemsida idag, och sportchefen Sonny Karlsson verkar vara minst sagt nöjd med sin nya värvning.

– Vi är väldigt stolta över att en spelare med hans kvalitet valde oss. Vi har följt Tefu under en period och när möjligheten dök upp fanns det inget att tveka på. Det är en vänsterfotad spelare med utmärkt speluppfattning, han är stark i luftspelet och har varit lagkapten vilket också är en viktig pusselbit, säger Karlsson till klubbens hemsida.

Mashamaite blev förra säsongen utsedd till ligans bästa spelare, och var dessutom uppvaktad av danska Bröndby innan han idag blev klar för Häcken. Kontraktet gör sydafrikanen Hisingsklubben trogen fram tills 2018.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply