Officiellt: Elfsborg värvar Jörgen Horn

Officiellt: Jörgen Horn skriver på för Elfsborg

Norrmannen som även spelat flertalet landskamper är överens med Elfsborg om ett kontrakt som sträcker sig över de kommande fyra säsongerna.

På fredagsmorgonen stod det klart att IF Elfsborg värvar Jörgen Horn. Mittbacken har tidigare spelat i bland annat Strömsgodset, Vålerenga, Moss FF, Viking FK och Fredrikstad och skriver på ett fyraårskontrakt.

28-åringen själv säger på en presskonferens att han ser fram emot sin tid i Borås-klubben.

– Jag ser mycket fram emot att komma igång här i Elfsborg. Allt jag har hört om klubben har varit positivt, och mina första intryck är lika bra, säger Jörgen Horn.

Norrmannen har redan genomgått den obligatoriska läkarundersökningen och har fått lära känna sin nya stad och klubb.

– Allt har fungerat perfekt och jag har blivit väldigt väl omhändertagen. Det jag vet om Elfsborg sedan tidigare är att det är en mycket framgångsrik klubb med två guld de senaste nio åren som har en bra ungdomsverksamhet, och framför allt att man vill spela bra fotboll här. Jag är van vid att hålla bollen på marken och spela teknisk och snabb fotboll, så det kommer bli fint, säger Horn.

På klubbens hemsida skriver man att nyförvärvet är en tuff och duellstark mittback, vilken även Horn själv mer eller mindre håller med.

– Jag ser mig själv som en ledare, både på och utanför planen. Det är bara något som faller sig naturligt och jag hoppas kunna bli en ledarfigur även i Elfsborg. Men först och främst ser jag fram emot att träffa mina nya lagkamrater när försäsongen drar igång, säger Jörgen Horn.

Nyförvärvet har redan lärt känna staden och säger på morgonens presskonferens att Borås passar honom perfekt.

– Nu har jag inte hunnit se så mycket av staden, men det jag har upplevt har varit mycket bra. En lite mindre stad som passar perfekt för mig när jag flyttar hit för att spela i Elfsborg och bli framgångsrik här. Allt känns riktigt bra och jag kan knappt vänta på att få komma igång, säger Jörgen Horn.

Manager Magnus Haglund säger följande om Jörgen Horn:

– Det känns fantastiskt bra att vi har lyckats landa värvningen av Jörgen Horn, en spelare som jag har haft ögonen på under en längre tid. Det är en stark, tuff och spelande mittback som jag tror kommer fungera som en ledare i truppen. Jörgen kommer definitivt förstärka vår defensiv och vi är mycket glada över att ha honom här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply