Officiellt: Daniel Sundgren klar för AIK

Officiellt: AIK värvar från Degerfors IF

Högerbacken har placerats flitigt i AIK, och nu är det hugget i sten att han är klar för klubben. Daniel Sundgren har presenterats på klubbens officiella hemsida.

Nu står det klart att Daniel Sundgren återvänder till AIK efter att ha ratats som talang i akademin. Han ansluter från Degerfors IF, där han imponerade under den gångna säsongen.

– Daniel har via tre seniorsteg efter att han lämnade AIK nu tagit vägen tillbaka till AIK, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens officiella hemsida och fortsätter:

– Vi har värvat en spelskicklig ytterback som har ungdomsfostrats i klubben och som utan anpassningstid kan gå in och höja konkurrensen i truppen i ytterbacksposition samtidigt som han har god insikt i klubbens kultur och krav och därför även från dag ett kan bidra utanför planen i lagbygget.

”Är oerhört glad”

Spelaren har skrivit på ett treårskontrakt som löper ut 2019, och han menar att han är mycket glad över chansen att revanschera sig i AIK..

– Jag är oerhört glad och tacksam över att få möjligheten att komma tillbaka till AIK då jag vet hur proffsig klubben är och hur den fungerar. Jag känner att jag har gått den rätta vägen, inte nödvändigtvis den lätta vägen för att komma tillbaka till klubben, säger högerbacken till hemsidan.

– En dröm är nu uppfylld och jag ska kämpa för att uppfylla fler drömmar som att starta matcherna inför AIK-publiken på Friends Arena och jag tror att jag kommer att höja mig många procent bara genom att dra på mig AIK-tröjan, fortsätter Sundgren.

Daniel är son till gamle guldhjälten Gary Sundgren. Daniel är en av många hemvändare med Eero Markkanen senast i ledetDerek Boateng uppges vara aktuell för en återkomst även han.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply