bet365

Sverige stiger på FIFA:s världsranking

Sverige är nu bäst i Norden på fotboll

Svenska herrlandslaget är nu bäst i Norden. Efter att för två månader sedan ha tangerat sitt sämsta resultat någonsin kan det svenska herrlandslaget nu glädjas åt en uppflyttning i rankingen enligt preliminära rapporter.

Efter några år bakom sig då det svenska herrlandslaget bara har rasat på Fifas världsranking och då de för två månader sedan tangerade landets sämsta placering någonsin, plats 45 på listan, kan de nu se sig själva bli uppflyttade och bli bäst i Norden enligt en preliminär rapport från football-rankings.info. Från att ha varit passerade av Island, Norge, Danmark, till och med Kap Verde, ska de nu höja sig hela tio placeringar när Fifa släpper sin officiella rapport den 3 december.

Passerar Island, Danmark och Norge

Detta innebär att Sverige blivit uppflyttat från plats 45 till 35 och man passerar då Lars Lagerbäcks Island, som tappar fem placeringar och hamnar på en 36 plats. Danmark tappar sju placeringar och landar som 42:a och Norge som till och med trillar ur topp 50-listan åtta placeringar ner till plats 52. Anledningen till klättringen, som blir rankingens fjärde största på december-uppdateringen, är kvalmatcherna mot Danmark. På dessa två matcher, med en seger hemma på Friends Arena och krysset borta i Köpenhamn, blev det hela 124 rankningspoäng. Enligt information från Aftonbladet kommer dock denna Fifa-rankning först att användas vid ett VM-playoff. Vid tidpunkten för lottningen till VM-kvalet hade Sverige en mindre bra rankning och hamnade i en kvalgrupp bestående av blad annat Frankrike och Holland. Detta jättekliv i rankingen hade alltså gärna fått komma lite tidigare.

Högst upp på rankingen ligger fortfarande Belgien, följt av Argentina och Spanien.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply