Moyes: ”Måste göra bättre ifrån mig”

bet365

David Moyes kritiserar spelarna i Real Sociedad – och sig själv

Efter fredagens förlust mot Las Palmas i La Liga erkände David Moyes att både han och spelarna i Real Sociedad måste göra bättre ifrån sig i fortsättningen. Skotten är dock inte orolig över sin framtid i klubben.

Real Sociedad föll med 2-0 borta mot Las Palmas under fredagskvällen efter mål från Jonathan Viera och Sergio Araujo. Förlusten lämnar David Moyes mannar på en sextonde plats i La Liga-tabellen – med samma antal poäng som Las Palmas, som för närvarande ligger under nedflyttningsstrecket.

Poängskörden på nio poäng är densamma som när Moyes ersatte Jagoba Arrasate som tränare förra säsongen och efter matchen var den 52-årige skotten kritisk till både spelarnas och hans egen insats.

”Måste prestera bättre”

– Spelarna och jag måste prestera bättre. Vi kan inte förlita oss på Imanol Agirretxe’s mål och måste försvara bättre. Tränare för alla lag i världen skulle vara oroade över vår situation, men jag är inte orolig. Jag är van vid det, berättade Moyes för Football Espana.

– Säsongen är lång och jag har förtroende för spelarna, men de måste demonstrera sina kvaliteter. Jag förväntar mig att avsluta säsongen här, och mina spelare är bättre än de visade [i fredags].

David Moyes, 52, har tidigare i sin managerkarriär tränat Preston North End (1998-2002), Everton (2002-2013) och Manchester United (juli 2013 – april 2014). Han kom till Real Sociedad i november 2014 och facit efter 41 matcher är följande: 12 vinster, 15 kryss och 14 förluster. Det nuvarande kontraktet löper ut till sommaren 2016.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply