MFF nobbar miljonbud på Helander

Hellas Veronas bud på Filip Helander är för lågt för Malmö FF

Filip Helanders kontrakt med Malmö FF går ut efter säsongen och mycket talar för att han säljs i sommar så han inte lämnar som bosman i vinter. Det senaste inkomna budet har dock nobbats av MFF.

Sedan debuten mot Syrianska hösten 2011 har Filip Helander arbetat sig in som en nyckelspelare i Malmö FF. Han var en viktig del i det succélag som tog SM-guld förra säsongen och tog sig ut i Champions League. Helander spelade även en hel del i det svenska U21-landslaget som vann EM-guld så sent som för ett par veckor sedan.

Det är inte så konstigt att Helander är en jagad man med tanke på vad han åstadkommit de senaste åren, både i Malmö FF och i Europasammanhang. Flera klubbar, framför allt från Italien och Belgien, har visat störst intresse för 22-åringen i sommar och det har rapporterats att en affär har varit så gott som klar flera gånger. Helander har blivit kvar gång efter gång trots buden. Nu har MFF nobbat ett nytt bud från Serie A-klubben Hellas Verona.

Kräver tre miljoner kronor

Budet som Hellas Verona uppges ha lagt ligger på mellan en och två miljoner kronor. Marknadsvärdet för Helander ligger på nästan det tiodubbla, men på grund av hans utgående kontrakt så kan han köpas betydligt billigare. Men MFF, med sportchefen Daniel Andersson i spetsen, kräver mer än det bud som har lagts fram. En summa på tre miljoner kronor är priset som det kostar att få loss mittbacken. Andersson anser dock fortfarande att en försäljning i sommar är det troligaste alternativet.
–  Vi stänger inga dörrar. Vi har erbjudit honom ett kontrakt tidigare men känner till hans önskemål, säger Andersson till Kvällsposten.

MFF har redan förberett sig för en försäljning genom att plocka in två mittbackar: Kari Arnason från Rotherham och Luis Felipe Carvalho från Uruguay. Unge Franz Brorsson har även imponerat de matcherna han har spelat den senaste veckan.

Sedan tidigare har Helanders mittbackskollega Erik Johansson redan sålts till belgiska Gent för cirka 15 miljoner kronor.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply