Manuel Neuer vill vara Bayern trogen

Manchester City verkar inte vara aktuellt för Manuel Neuer

Av många klassas Manuel Neuer som världens bästa målvakt och det är svårt att inte hålla med. Men att följa med Pepe Guardiola till Manchester City i sommar ser inte ut att ske menar målvakten själv.

Manuel Neuer har verkligen utvecklats från den stora talangen han var i Schalke 04 till en målvakt av yppersta världsklass i Bayern München. Med sina libero-kvalitéer avfärdar han många djupledsbollar som hade kunnat innebära stor fara för det överlägsna Bayern.

Han har aldrig riktigt uttalat sig om hans framtid och vart han ser sig spela i framtiden. Det ser dock allt som oftast ut som han trivs i Tyskland och vem hade inte gjort det i världens kanske bästa lag? Hans tränare Pep Guardiola drar som bekant vidare mot Manchester City i sommar, men målvakten verkar inte vilja följa med.

”Jag gillar att spela i Bundesliga”

Neuer har hunnit bli 29 år gammal och i slutet av mars fyller han 30. Det har blivit hela 300 matcher i Bundesliga och han har vunnit allt som går att vinna i Tyskland och i Europaspelet. Trots det trivs han hemma i Tyskland.
– Jag gillar att spela i Bundesliga. Jag känner till lagen som spelar här och vilken typ av fotboll som spelas. Jag gillar sättet som vårt lag spelar på, väldigt mycket. Jag har ett långt kontrakt här och allt är bra. Allt passar, säger Neuer enligt goal.com.

Även om Pep tidigare har ryktats vilja ha med sig Neuer till England så ser målvakten ännu en gång att tacka nej.
– Ibland finns det mer lukrativa erbjudanden, men så passar de bara inte.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply