Sir Alex: ”De Gea och Neuer är som Ronaldo och Messi”

Sir Alex Ferguson hyllar David De Gea och Manuel Neuer

Säger enligt tyska Kicker att man kan jämföra de båda målvakternas duell med den som finns mellan Cristiano Ronaldo och Léo Messi.

För två år sen lämnade Sir Alex Ferguson tränarposten i Manchester United efter att ha varit i klubben i hela 27 år. Ferguson kom till Old Trafford-klubben 1986 där han till en början fick en jobbig inledning och var nära att behöva lämna jobbet som tränare för The Red Devils. Det blev bland annat 13 Premier League-titlar och två Champions League-titlar under skottens tid i klubben och många menar att Ferguson är den bäste tränaren som någonsin funnits.

2011 lämnade David De Gea spanska la Liga och Atlético Madrid för att spela under Ferguson som hade bett om spelaren under ett längre tag. Till en början såg De Gea väldigt osäker och nervös samtidigt som luftspelet var under all kritik, men spanjoren blev bättre och bättre och har nu växt ut till en världsmålvakt. De båda jobbade tillsammans under två år innan Sir Alex lämnade klubben och nu hyllar den gamle United-tränaren målvakten, tillsammans med Manuel Neuer.

– Messi och Cristiano Ronaldo är världens två bästa aktiva fotbollsspelare. David De Gea och Manuel Neuer är precis som de fast på målvaktssidan. De två är mycket bättre än de andra målvakterna som finns i världen, säger han enligt tyska Kicker.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365