Megaaffären: Viasat köper Serie A och La Liga samt Ligue 1

bet365

La Liga, Serie A och Ligue 1 köps upp av MTG och visas på Viasat framöver

En av de största kupperna i svensk och europeisk toppfotboll någonsin har skett. MTG har köpt upp rättigheterna till La Liga, Serie A och Ligue 1 vilket innebär att samtliga storligorna kommer visas på Viasat och Viaplay.

Viasat har tidigare varit den största aktören i Sverige gällande fotboll på TV. Man har visat Champions League, Premier League, Championship, Eredivisie, Ligacupen och FA-cupen de senaste åren. Nyligen säkrade man dessutom rättigheterna till Champions League och Premier League till säsongen 17/18 respektive 18/19. Det blir heller ingen billig affär för Viasat och MTG att ha dessa rättigheter.

Den stora nyheten är dock betydligt större än så. Under tisdagsmorgonen bekräftade Viasat att MTG har köpt upp rättigheterna till La Liga, Serie A och Ligue 1 vilket innebär att dessa matcher kommer visas på Viasat och Viaplay. Spelare som Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic kommer du alltså att kunna se varje match utav om du har Viasat som din TV-leverantör, eller om du har Viaplay.

”Det känns fantastiskt bra”

En som är väldigt nöjd över MTG:s satsning är Viasats sportchef Per Nunstedt. 
– Det känns fantastiskt bra. Det är något alldeles speciellt att samla alla dessa fantastiska ligorna i ett och samma hus. Det är en otrolig känsla, en stolthet att MTG gör en sådan här satsning, Nunstedt.

– Jag kommenterar ju aldrig priser, men vi upplever att intresset är väldigt stort för de här ligorna. Internationell fotboll har aldrig varit så intressant och så viktig för så många, svarar Nunstedt på frågan om hur MTG har råd med den enorma satsningen.

Vi behöver inte vänta länge på att se matcherna. Redan till helgen börjar Viasat och Viaplay sända matcherna från alla tre nya ligorna och kommer göra det fram till och med 2018 i nuläget.

Vet inte om priserna på abonnemang höjs

MTG:s presstalesperson Aurora Stark vill inte spekulera eller kommentera i huruvida priserna för Viasatkunderna kommer påverkas på grund av jätteaffären.
– Vi har ju precis säkrat rättigheterna och ser över hur vi paketerar dem bäst för våra kunder. Så snart vi är klara med det så kan vi berätta mycket mer, men där är vi inte än. Vi får be att få återkomma i den här frågan helt enkelt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply