LISTA: 10 enorma skillnader mellan Island och England

Lars Lagerbäck

Tio stora saker som skiljer Island och England åt som länder

Under måndagskvällen drabbar Island och England ihop i åttondelsfinal i EM 2016. Få trodde att Island skulle ta sig dit, ja, det var inte många som trodde att Island ens skulle ha chans att kvalificera sig till ett stort mästerskap – men nu är de där. Att man ska möta giganterna England i åttondelsfinal är något utöver det vanliga om man ser till ländernas olika förutsättningar.

England är fotbollens hemland och världens mest bevakade fotbollsland. Island däremot är en pyttenation, både sett till befolkningsantal och fotbollsmässigt. Ändå ska länderna drabba samman i åttondelsfinal i ett EM-slutspel. För att verkligen betona skillnaden mellan länderna så har vi på Silly Season Sverige tagit fram tio enorma skillnader mellan Island och England.

David mot Goliath – skillnader mellan Island och England

Tidigare har vi haft flera olika listor berörande det pågående EM-slutspelet. Vi har listat de tio bästa svenska EM-målen, de tio bästa EM-målen någonsin, de tio äldsta trupperna i EM, tio spelare som inte representerar sitt hemland i EM och den bästa startelvan från gruppspelet i EM. Nu listar Silly Season Sverige tio stora skillnader mellan Island och England.

LISTA: 10 enorma skillnader mellan Island och England

10. Befolkningen på öarna

Island

Island är som bekant ett väldigt litet land. På ön bor det totalt drygt 332,000 och det pratas om att cirka 10% av öns befolkning är på plats i Frankrike för att heja fram landet. England befolkning är lite mer. Deras land har drygt 54 miljoner invånare. Alltså är Island knappt en bråkdel av England om man ser till hur många som bor i landet.

9. Enorm temperaturskillnad

England regn

England ses ofta som ett tråkigt land sett till vädret; regn, åska och låga temperaturer. Sett till Island är dock England rena rama paradiset. I Islands huvudstad Reykjavik så är medeltemperaturen blott 1.9 grader om året. I London däremot är medeltemperaturen 7.5 grader. Det är rätt stor skillnad.

Sidor: 1 2 3 4 5

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365