Lennartsson pekas ut som ny förbundskapten

Jörgen Lennartsson kan bli Erik Hamréns ersättare

Kritiken mot Erik Hamrén blir bara mer och mer efter att Sverige har tangerat sin sämsta landslagsranking någonsin. Jörgen Lennartsson kan mycket väl bli Hamréns ersättare när han lämnar posten.

Det är inte svårtippat att Erik Hamrén kommer få sparken eller lämna jobbet som svensk förbundskapten inom den närmsta framtiden. Resultaten blir svagare och svagare samtidigt som han får kritik för att ta ut samma gamla spelare till varje uttagning utan någon direkt anledning.

En av de mest tänkbara alternativen till ny förbundskapten är IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson. Enligt Sportbladet ligger han högst upp på landslagsledningens önskelista och kan tillfrågas när tillfället kommer. Själv vill han inte spekulera i framtiden.
– Inga kommentarer. Jag tränar IFK Göteborg, slog huvudpersonen själv fast innan han lämnade den småkyliga torsdagsträningen bakom sig och slank in i omklädningsrummet uppe på Kamratgården.

MISSA INTE: Krönika – Det är inte tillräckligt bra, Erik Hamrén.

Gustav Svensson svarar på frågorna

Eftersom Lennartsson inte vill kommentera situationen får Gustav Svensson, innermittfältare i IFK Göteborg, ge sin syn på läget till Fotbollskanalen.

Då är du inte förvånad över att det ryktas om att förbundet vill att han ska efterträda Erik Hamrén?
– Nej, det är jag väl inte. Jörgen är en jäkligt bra tränare. En som både är duktig fotbollsmässigt och samtidigt mån om att alla ska må bra. Det är något som jag tycker är väldigt viktigt för en tränare.

Hur tycker du att han skiljer sig i rollen som förbundskapten kontra klubblagstränare?
– Det är klart att det skiljer sig. Nu när han har ett klubblag är han med oss varje dag. Han hinner lägga mer fokus på taktik och sådana grejer. Med landslaget blir det bara ett x antal matcher och träningar per år. Nu får man se den riktiga Jörgen. Han andas fotboll, älskar fotboll och brinner verkligen för det. Något som smittar av sig.

Är spelarna i Blåvitt rädda att förlora honom?
– Det är klart! Det går väldigt bra för oss nu och han är en stor del av det. Det är klart att det hade varit ett tapp för Blåvitt.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply