Jürgen Klopp: ”Därför valde jag Liverpool”

Jürgen Klopp berättar om anledningen till att han skrev på för Liverpool

Den förre Borussia Dortmund-tränaren Jürgen Klopp är som bekant ny Liverpool-manager, efter att Brendan Rodgers fått sparken. Nu talar han ut om flytten till England och Premier League.

Den mycket populära tränaren Jürgen Klopp är som bekant klar för Liverpool som ny huvudtränare. Han ersätter Brendan Rodgers som fick sparken efter det senaste poängtappet mot Everton, ett derbymöte som slutade 1-1. Den förre Borussia Dortmund-tränaren har varit utan klubb sedan i somras, då han valde att lämna den tyska toppklubben efter en med sina mått mätt svag säsong. Han valde att ta en liten paus från fotbollen, en paus som nu är över.

”Jag attraherades av allt”

Han har genomfört sin första intervju med Liverpool sedan flytten, och han hymlar inte med att han är nöjd över att vara del av just denna klubb.

— Jag attraherades av allt. Allt jag hörde, allt jag läste, allt jag kände när jag såg matcher. Jag älskar fotboll och tempot på fotbollen i Liverpool är väldigt bra för mig. Jag har alltid funderat över att jobba i England på grund av fotbollen som spelas här och tempot. Liverpool var förstavalet, säger han till Liverpools  officiellahemsida.

Han kan knappt vänta tills han får kliva in på hemmaarenan Anfield för första gången och träffa sina nya fans.

— Min engelska är inte tillräckligt bra för att beskriva hur mycket jag ser fram emot det. Jag vill se, känna, lukta, jag vill göra allt, säger tysken.

”Kanske den största utmaningen i fotbollsvärlden”

Den 45-årige managern är dock medveten om att det kan bli tufft att lyckas i Liverpool, med tanke på den press som ligger på tränaren att föra dem tillbaka till toppen. Det lyckades Brendan Rodgers med, men han kunde inte få laget att stanna där.

— Det här är kanske den största utmaningen i fotbollsvärlden just nu, säger han och skrattar.

Klopp menar att det är just det som lockade honom till att ta över just Liverpool, den tuffa uppförsbacken som klubben befinner sig i.

— Jag har dock aldrig varit den som valt de enklaste vägarna. Det här är det mest intressanta jobbet i fotbollsvärlden, fortsätter Klopp.

— Det här är inte en vanlig klubb, det är en speciell klubb. Det här är perfekt steg för mig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply