Jonathan Tah av stort intresse för AC Milan

bet365
Jonathan Tah av stort intresse för AC Milan

Nye Milantränaren ett stort fan

Den tyske Leverkusenförsvararen Jonathan Tah, som för närvarande är med det tyska landslaget i Frankrike och laddar upp inför semifinalen i EM mot Frankrike, ryktas vara väldigt intressant för AC Milan.

AC Milan är redo att rusta upp inför den nya säsongen. Nye tränaren Vincenzo Montella skall styra upp klubben och få tillbaka laget på vinnande vägar. Förra året slutade laget på en sjundeplats i Serie A, någonting som Montella nu planerar att förbättra. Vad som behöver göras är att styra upp defensiven och Goal rapporterar om att Montella har ögonen på Leverkusens unge försvarare Jonathan Tah.

Tah kom fram i Hamburg SV där han tillbringade sex år, först i b-laget och efter enbart några matcher med Hamburgs a-lag blev han sedan utskickad på lån en säsong till Fortuna Düsseldorf. Efter att ha gjort bra ifrån sig där snappade Leverkusen upp försvararen inför förra säsongen och under säsongen har han fått spela 45 matcher i alla tävlingar samt bidragit med två assists. Hans föredragna position är innerback men han kan även spela ute på högerkanten.

Goal skriver att Montella skall vara ett stort fan av den unge mittbacken och står högt uppe på Milantränarens önskelista. Bredvid Tah skall Mateo Musacchio från FC Villareal eller Benficaförsvararen Victor Lindelöf vara möjliga alternativ.

Tah fick följa med tyskarna till EM 2016 i FrankrikeAntonio Rüdiger skadade sig under en av de sista dagarna innan turneringen drog igång och Tah blev nominerad i efterhand och fick ett okej att vara med. Det är 20åringens första stora mästerskap och tyskarna förbereder sig för tillfället inför det stora semifinalmötet mot värdnationen Frankrike på torsdag. Den andra möjliga finalisten bestäms i morgondagens match mellan Portugal och Wales.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply