Officiellt: Nani till Valencia

Officiellt: Nani till Valencia

Lämnar Turkiet för spel i Spanien

La Ligaklubben Valencia har idag gjort det officiellt på sin hemsida att de har värvat den portugisiske landslagsmannen Nani från turkiska Fenerbahce på ett kontrakt som sträcker sig över tre år.

Spanska La Ligaklubben Valencia har idag publicerat på sin officiella hemsida att de har färdigställt värvningen av den portugisiske landsmannen Nani. Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger och han kommer därmed att lämna den turkiska klubben Fenerbahce.

Den 29årige anfallaren från Cape Verde har tidigare representerat Sporting, Manchester United och Fenerbahce. I United tillbringade Nani sju år och gjorde ett bra jobb. Tillsammans med United vann han det mesta. Det blev fyra Premier Leaguetitlar, Ligacupen och en Champions Leaguebuckla. Men under den nästsista säsongen var det mycket problem med skador och matchform för mittfältaren vilket gjorde att hans sista år i den engelska klubben blev en utlåning tillbaka till Sporting i Portugal för en säsong. Efter att lånet var avslutat återvände inte Nani utan det blev istället så att han fick gå till Turkiet och Fenerbahce som alternativ, där det dock enbart blev en säsong. Under säsongen hann han med 46 matcher och 12 gjorda mål.

För tillfället är mittfältaren i Frankrike tillsammans med Portugals EM-trupp, som håller på att ladda upp inför ett hett möte med turneringens joker Wales som blir Portugals motståndare i semfinalen av EM 2016 i Frankrike. Han har representerat sitt land i 101 matcher, med 20 gjorda mål varav två i årets turnering.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply