Isak får jackpot vid flytt från AIK

Isak får jackpot vid flytt från AIK

Alexander Isak har en lönsam klausul i sitt kontrakt med AIK

Historien om Alexander Isak börjar uppmärksammas allt mer runt om i världen då flera giganter jagar supertalangen. Om, eller snarare när, flyttlasset går vidare så kommer Isak få 10 procent av övergångssumman själv.

17-årige Alexander Isak har under den gångna säsongen i år fått sitt stora genombrott i AIK. I februari blev han klubbens yngsta målskytt någonsin i en tävlingsmatch efter hans mål i svenska cupen, därefter blev han AIK:s yngste allsvenska målskytt någonsin i april då han gjorde ett mål mot Östersund. Det har blivit ytterligare åtta mål i Allsvenskan, debut i U21-landslaget och intresse från bland annat Barcelona.

Med största sannolikhet kommer Isak att flytta till en större klubb för han är så pass bra, frågan är bara vilken klubb det blir. Det finns flera storklubbar som vill ha Isak utöver Barcelona – även Liverpool och Bayern München är intresserade. Om en flytt blir av kommer Isak bara inte tjäna på det rent sportsligt, han kommer även få en jackpot direkt när övergången blir av.

Får 10 procent i egen ficka

Expressen kommer med nya uppgifter som säger att Isak kommer få tio procent av övergångssumman i egen ficka. Om han säljs för 20 miljoner kronor kommer alltså 2 miljoner gå direkt till Isak själv. Om denna klausul finns i kontraktet vill dock inte AIK:s sportchef Björn Wesström bekräfta.
– Vad som står i ett avtal mellan två parter är så klart inget vi kommenterar, men det jag kan säga att vi var då – och är fortsatt – väldigt nöjda med förlängningsuppgörelsen vi gjorde med Alexander Isak.

För att hitta hjälp för vad som komma skall så hjälper Zlatan Ibrahimovic till. Det kan den väldigt unike Isak behöva för att nå världstoppen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply