IFK Göteborg släpper Riku Riski – letar ny anfallare

Göteborg köper inte loss Riku Riski – på jakt efter ny anfallare

Klubbens sportchef Mats Gren säger till GT under onsdagen att man valt att inte köpa loss Riku Riski då man förväntat sig mer mål av finnländaren.

IFK Göteborg fortsätter att leta efter en anfallare till nästa säsong. Tidigare under onsdagen stod det klart att klubben inte köper loss Riku Riski som varit på lån i klubben från RosenborgRiski kom som ersättare till Lasse Vibe när dansken försvann till England men har inte varit den succéanfallare som man hoppades på att han skulle vara.

– Han började bra och har visat bra karaktär och jobbat hårt. Men han har inte gjort lika många mål som vi hoppats på. Det hade kostat oss en del att lösa honom. Vi bestämde att vi inte ville lägga den kostnaden, säger Mats Gren till GT.

Klubbens sportchef Mats Gren har ett krav:

– Vi måste ha in en spelare som kan kommunicera, berättar han för tidningen.

Vidare berättar Gren att man nu är ute efter en ny anfallare som ska vara snabb och samtidigt vara målfarlig, något som har varit lite av klubbens signum de senaste åren.

– Såna växter inte på träd. Sen ska vi kunna betala också. Det är aldrig lätt att hitta en kvalitetsmässigt bra spelare, särskilt inte en anfallare, till rätt tranferssumma och lön. Vi får se vad vi kan hitta.

”Måste kunna prata med varandra”

Sportchefen säger till GT att man får flera förslag på spelare från både Argentina och Brasilien men att man endast siktar på spelare som kan engelska eller något skandinaviskt språk.

– Vi har haft spelare som bara kunnat prata franska, spanska eller portugisiska, vilket gjort det svårt att kommunicera. Vi måste ha spelare som kan prata med varandra, så att de inte hamnar utanför gruppen. Vi får ofta förslag från Brasilien och Argentina. Men det funkar inte om det blir språkförbristningar, säger Blåvitts sportchef till GT.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply