Marton Fülöp avliden på grund av tumör

En tumör har tagit före detta Premier League målvaktens liv

Marton Fülöp spelade fotboll i bland annat Tottenham, Sunderland, Manchester City och Ipswich under sin tid i England. Nu har målvakten avlidit på grund av en tumör.

År 2004 köpte Tottenham Hotspur den lovande ungerska målvakten Marton Fülöp från Bodajk. Det blev tre år i Tottenham, men majoriteten av tiden i norra London spenderade han i andra klubbar. Han var utlånad till Chesterfield, Coventry och Sunderland innan den sistnämnde klubben köpte honom 2007.

Det blev drygt 50 matcher för Sunderland och ett handfull fler matcher under utlåningar i Leicester, Stoke och Manchester City innan han rörde på sig igen. Denna gången flyttade han till Ipswich, innan han året efter gick till West Bromwich. Det blev på nytt bara en säsong i West Brom innan Fülöp drog vidare till Asteras Tripolis, men han fick lägga handskarna på hyllan efter en säsong i Grekland på grund av en tumör. Nu har en ny tumör tagit Fülöps liv.

Opererade framgångsrikt bort den första

Under sin tid i Tripolis lyckades läkarna operera bort Fülöps första tumör som fanns i ena armen. Men en ny tumör kom under 2015 och den tog 32-åringens liv den 12:e november 2015. Fülöp han göra drygt 100 matcher i Premier League och Championship. Det blev även 24 landskamper för Ungern.

Vila i frid.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply