Uppgifter: Juan Mata förhandlar om nytt kontrakt

Uppgifter: Juan Mata förhandlar om nytt kontrakt

Kan komma att förlänga med Manchester United

Manchester United sitter i förhandlingar om nya kontrakt för den spanske stjärnan Juan Mata samt den engelska duon, underbarnet Marcus Rashford och mittfältskanonen Jesse Lingard.

Det har länge talats om Juan Matas framtid och vad som kan komma att ske med den spanska stjärnan. Han har en historia med tränare Jose Mourinho, då de jobbade tillsammans i Chelsea men det var Mourinho som sålde Mata till United och den portugisiske tränaren har inte gett spanjoren många chanser att få bevisa att han kan bidraga med någonting. Det har sett väldigt tufft ut för Matas del, men på senare tid har han gjort framsteg och i Uniteds senaste match mot Leicester City fick Mata starta, och som tack för förtroendet bidrog han med 2-0 målet.

Nu rapporterar den engelska tidningen The Sun om att Mata kan komma att förlänga med United, tillsammans med de något yngre stjärnorna Markus Rashford och Jesse Lingard. Den spanske VM-mästaren Mata skall ha hållit diskussioner med Mourinho angående ett nytt kontrakt och 28åringen skall ha sagt till Unitedtränaren att han ”desperat” vill stanna kvar på Old Trafford. Mata har fortfarande två år kvar på sitt nuvarande kontrakt som ligger på 130 000 pund i veckan, men är mycket intresserad av att få en förlängning underskriven. Den före detta Valenciastjärnan sägs trivas mycket bra i Manchesterområdet och nöjd med livet i England. Mata har varit i United i två år och anlände för 37,1 miljoner pund. Han har gjort 91 matcher för klubben och 23 mål.

Jesse Lingards nya kontrakt sägs vara på fyra år och 23åringens lön fördubblas.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply