Mino Raiola bekräftar Zlatan Ibrahimovics övergång?

Mino Raiola bekräftar Zlatan Ibrahimovics övergång?

Anledningen: Vill hämnas på Guardiola

Transfersagan mellan Zlatan Ibrahimovic och Manchester United kan komma att närma sig ett avslut. – Jag tror han vill ha hämnd på Pep Guardiola, säger agenten Mino Raiola, ett uttalande som i flera medier tolkas som en bekräftelse att han är klar för United.

Zlatan Ibrahimovic har efter att han lämnade Paris Saint-Germain i våras intensivt rapporterats vara nära en flytt till Manchester United. Flera gånger har det rapporterats vara några dagar ifrån en presentation, men en affär har hittills inte blivit officiell. Senaste uppgifterna har uppgett att Zlatan Ibrahimovic kommer genomgå läkarundersökningen efter att Sverige åkt ut från EM, och därefter presenteras.

Bekräftar en affär?

I en intervju med Marca har hans agent Mino Raiola nu hintat om att en affär är klar – och även avslöjat en av anledningarna till varför han valt just United.
– Jag tror han vill ha hämnd på Pep Guardiola, även om han inte lever för det. Man vill inte ha två gravar – en för honom och en för hans fiende, säger Mino Raiola till Marca.
Uttalandet tolkas av många som en bekräftelse på att han är klar för Manchester United, då Pep Guardiola som bekant är klar för lokalkonkurrenten Manchester City.
Redan igår var Raiola ute och sa att han tycker Manchester United är den bästa klubben för Zlatan Ibrahimovic.
– Manchester United är ett fantastiskt lag, med en bra tränare, sa Raiola då till den franska tv-kanalen Telefoot.

”Du har inga pungkulor”

Zlatan Ibrahimovic och Pep Guardiola har en minst sagt konfliktfylld historia.
2009 värvade spanjoren svensken till FC Barcelona, men de kom inte överens och Zlatan Ibrahimovic petades efter att Lionel Messi velat spela på topp. Förhållandet mellan dem båda avslutades sedan dramatiskt efter en match.
”Du har inga pungkulor. Du bajsar på dig inför Mourinho. Du kan dra åt helvete!”, har Zlatan i sin bok skrivit att han skrek till sin före detta tränare.
Enligt Mino Raiola vill Zlatan nu alltså hämnas på Guardiola – eller som Zlatan själv kallar honom: ”Filosofen” – genom att flytta till United och därmed få chansen att till sluta möta spanjoren i hans nya klubb Manchester City.

Bekräftade intresse för Pogba

En frispråkig Raiola bekräftade i intervjun med Marca också att han samtalar med tre klubbar om Paul Pogba. Den affären kan du läsa mer om här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply