LISTA: Bäst kombinerade startelvan Chelsea-Tottenham – Premier League 2016/17

Bäst kombinerade startelvan Chelsea-Tottenham – Premier League 2016/17

Ikväll är det återigen dags för ett hett stormöte i Premier League! Klockan 18.30 gästas Chelsea FC av Tottenham Hotspur hemma på Stamford Bridge i ett spännande Londonderby. Hemmalaget leder för närvarande ligan med sina 28 poäng och har imponerat stort den här säsongen i jämförelse med i fjol. Tottenham däremot har haft en lite tuffare period, tidigare i veckan blev man utslaget ur UEFA Champions League efter förlust mot Monaco och man placerar sig på en femteplats i ligan. Förra säsongen slutade båda ligamöten oavgjort lagen mellan och det är högst troligt att även kvällens drabbning blir mycket jämn. Både Chelsea och Spurs besitter varsinn stjärnspäckad trupp, men vilka är egentligen de absolut bästa spelarna? I den här listan går vi igenom en kombinerad startelva med spelare från Chelsea och Tottenham.

Kombinerad laguppställning Chelsea vs Tottenham

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: Chelsea löner & lönelista 2016/17, Tottenham Hotspur löner & lönelista 2016/17 och Tio snabbaste spelarna i Premier League. Men först ska vi gå igenom den bäst kombinerade laguppställningen inför Chelsea mot Tottenham. Listan utgår från vilka spelare som har haft bäst statistik den här säsongen, vilka som har mest betydelse för sitt lag och vilka som har högst marknadsvärde. Laguppställningens formation är 4-4-2.

Målvakt: Hugo Lloris (Tottenham)

Hugo Lloris har varit stabil under säsongens gång och endast släppt in 8 mål vilket är minst av samtliga Premier League-lag. Fransmannen har dessutom bäst räddningsprocent per antal skott utifrån statistik som Footballfactman @Twitter tagit fram. Chelseas Thibaut Courtois hamnade tredje sist på den listan trots att han bara släppt in ett mål mer än Lloris. Det beror helt enkelt på att Courtois räddat en mindre andel av alla skott han fått på sig.

LISTA Bäst kombinerade startelvan Chelsea-Tottenham - Premier League 201617

Sidor: 1 2 3 4

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply