bet365

Här är Premier League-klubbarna som spenderat mest i januarifönstrena

bet365

Storklubbarna överlägsna på listan

Chelsea har spenderat  – och sålt – mest av alla klubbar i Premier League under januarifönstret. Vilka är de andra klubbarna?

Det spenderas sällan lika mycket pengar i januarifönstret som under sommarens transferfönster, framför allt eftersom klubbarna inte är benägna att släppa sina största spelare mitt under pågående säsong. Det finns dock undantag, och Chelsea har ofta varit exemplet på det.

Ett bevis på det är affären av Oscar, en övergång få klubbar skulle göra vid den tidpunkten – men prislappen på 60 miljoner pund var uppenbarligen för hög för att London-klubben skulle kunna tacka nej.

Toppklubbarna spenderar överlägset mest

Förutom Chelsea har inte helt oväntat Manchester City spenderat mycket sedan januarifönstret introducerades 2003/2004. Därefter kommer storklubbarna på rad: Tottenham, Liverpool, Arsenal och Manchester United. Den första klubben som inte tillhör de allra mäktigaste i England är Sunderland, de har totalt spenderat nästan 600 miljoner kronor på 30 år under januarifönstrena. Det är dock en bra bit ifrån Chelsea smått otroliga 2,7 miljarder kronor.

Småklubbarna och nykomlingarna ligger av naturliga skäl längst ner då de på grund av sejouren i Championschip inte haft samma ekonomiska förutsättningar. Nykomlingen Burnley har exempelvis inte spenderat mycket mer än 100 miljoner kronor, vilket i de här sammanhangen nästan kan ses som småpengar.

Värt att notera är att majoritet av Premier Leagues klubbar inte spenderat mer än 500 miljoner. Förutom storklubbarna och Sunderland är det bara Everton som går över 500-miljonerssträcket.

Storklubbarnas köp och sälj-statistik (i kronor) i januarifönstrena sedan 2003/04:

Chelsea, 2,7 miljarder
Manchester City, 1,6 miljarder
Tottenham, 1,37 miljarder
Liverpool, 1,32 miljarder
Arsenal, 1,1 miljarder
Manchester United, 1 miljard

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply