Degerfors totalt krossade av Malmö

Svenska Cupens gruppspelsfas drog igång på lördagen och svenska mästarna Malmö FF ställdes mot Superettan-laget Degerfors. Och det blev en riktig målexplosion från den allsvenska storklubben.

Malmö öppnade matchen starkt och gjorde både 1-0 och 2-0 inom de första sex minuterna – båda av Simon Kroon. Ett bakslag följde efter det när nyförvärvet Markus Rosenberg tvingades utgå med en skada efter mindre än 15 minuters spel. Och i den 18:de matchminuten reducerade dessutom Degerfors genom Peter Samuelsson.

Det stoppade dock inte Malmö, som efter bakslagen återhämtade sig och svarade upp med besked. Guillermo Molins tryckte in 3-1 med fem minuter kvar av den första halvleken, och drygade ut ledningen till 4-1 blott en minut senare.

I den andra halvleken hittade inhopparen Magnus Eriksson målet till 5-1, innan Kroon gjorde sitt tredje mål för kvällen kort därefter. Emil Forsberg fastställde sen reslutatet till 7-1 – ett riktigt styrkebesked från de regerande mästarna.