bet365

Där kan den svenske landslagsmannen hamna

Elfsborgs svenske landslagsman fortsätter att imponera i Allsvenskan. Det kan belönas med en flytt till utlandet, och enligt de senaste uppgifterna kan Israel bli nästa destination.

Marcus Rohdén har gjort många fina insatser för sitt IF Elfsborg under det senaste året, vilket bland annat har gett honom en plats vid ett par tillfällen i de senaste landslagstrupperna. Förutom Erik Hamréns uttagningar kan han också skörda frukten av sin framgång med en flytt till utlandet, vilket de flesta unga svenska fotbollsspelare drömmer om. 24-åringen har tidigare placerats i Serie A-klubben Atalanta.

Han har spelat 15 matcher för Elfsborg såhär långt under detta års upplaga av Allsvenskan, där han har spelat samtliga minuter av dessa matcher. Han har dessutom gjort fyra mål och två målgivande passningar för att bidra till lagets jakt på ligatiteln. Nu kan dock Elfsborg behöva klara sig utan sin nyckelspelare, om man ska tro de senaste rapporterna.

Israelisk storklubb jagar Rohdén

Elfsborg är på väg att sälja mittfältsstjärnan till Maccabi Haifa, i alla fall om man ska tro den israeliska nyhetsbyrån Ynet. Enligt uppgifterna förhandlar den israeliska klubben med Rohdén och att en övergång är nära.

Det har inte spekulerats kring en prislapp för mittfältaren, men Elfsborg kan nog räkna med relativt stora pengar för sin nyckelspelare. För Rohdéns del lär det handla om en rejäl löneökning, då utländska spelare i den israeliska ligan ofta tjänar väldigt mycket. Klubbarna i ligan brukar locka till sig spelare genom att erbjuda de löner som de kan tacka nej till finare ligor för.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply