Toivonen lockar till sig intresse från två Premier League-klubbar

Den svenske landslagsmannen kan flytta till den engelska högstadivisionen, där han inte bara skulle återförenas med sin gamla tränare. Han skulle också bli lagkamrat med landslagskollegan. Samtidigt kan engelsmännen göra ytterligare fem värvningar utöver anfallaren. Även en annan klubb har uttryckt sitt intresse sedan tidigare

Det har inte riktigt lossnat för Ola Toivonen Stade Rennais i den franska ligan. Han flyttade till klubben under januarifönstret 2014 efter att han hamnade i en tung dispyt med förra klubben PSV Eindhoven. Han bråkade med klubben efter att holländarna hade vägrat sälja den svenske landslagsmannen till Liverpool, som hade lagt två bud på anfallaren. Det resulterade i att 29-åringen gjorde sig omöjlig i Eredivisie-klubben, och laget meddelade på sin hemsida att Toivonen inte skulle spela en enda match under resten av säsongen.

Då passade Rennes på att ta anfallaren, som gjorde det avgörande målet mot Holland i den famösa 3-2-vinsten för det svenska herrlandslaget, till Ligue 1, men där har succén som sagt uteblivit.

Kan bli lagkamrat med Sebastian Larsson i Sunderland – som vill värva 6 spelare

Enligt The Mirror kan Toivonen hamna i Premier League i sommar, då Rennes uppges vara mycket angelägna att sälja svensken för att få ihop mer pengar till nyförvärv.

Enligt uppgifterna ska Sunderland vara intresserade av Toivonen, som uppges vara värd 4 miljoner pund. Dick Advocaat ska vara sugen på att återförenas med Toivonen, som briljerade under honom när de båda var i PSV.

The Mirror menar också att Sunderland vill värva sex spelare, inklusive Toivonen, för att stärka sina chanser att hålla sig kvar i Premier League nästa säsong.

Anfallaren, som har representerat landslaget vid 41 tillfällen, skulle då bli lagkamrat med Sebastian Larsson, som blev utsedd till årets spelare i Sunderland av klubbens fans.

Flera klubbar uttrycker sitt intresse

Det verkar finnas gott om alternativ för 29-åringen, då till exempel grekiska PAOK och turkiska Trabzonspor uppges vara intresserade, där landslagskollegorna Robin Olsen respektive Erkan Zengin spelar.

Även Bournemouth, som flyttades upp till Premier League inför den här säsongen, ska vara intresserade av Toivonen, även om intresset ska vara svalare där enligt The Mirror.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply