Barcelona vann ligaguld nummer 23 – Messi matchhjälte

FC Barcelona vann sitt 23e ligaguld efter seger mot Atlético Madrid

Allt som behövdes var tre poäng för Barcelona mot Atlético Madrid i den näst sista omgången av La Liga och det såg Lionel Messi till att ordna genom matchens enda mål i den andra halvleken.

Barcelona börjar knapra in rejält på Real Madrid i jakten på att ha flest La Liga-titlar genom tiderna. Ikväll tog man ytterligare ett kliv mot sitt mål genom att säkra sitt 23e ligaguld och nu är man 9 titlar ifrån megarivalerna Real Madrid. Förutsättningarna för att sära ligaguldet var enkla: tre poäng borta mot regerande mästarna Atlético Madrid och guldet var tillbaka till östkusten. Det såg Lionel Messi till att fixa när han, med hjälp av Pedro, tryckte in matchens enda mål i den 65e minuten. Glädjescenerna var enorma efter segern och nu väntar troligtvis en lång natt och ett antal sköna dagar innan man ska avsluta säsongen i en betydelselös match mot Deportivo La Coruña för att sedan ladda upp mot två finaler: final i Copa del Rey mot Athletic Bilbao innan supermötet mot Juventus i Champions League väntar i Berlin den 6e juni.

Kan supertrion skjuta trippeln till Barca?

Lionel Messi Luis Suarez och Neymar har verkligen börjat hitta samarbetet som alla förväntat sig under den senaste tiden. Det såg vi inte minst i semifinalerna mot Bayern München då trion fullkomligt förstörde Bayerns försvar, både på hemmaplan och på bortaplan. Trion har dessutom öst på rejält den senaste tiden i La Liga vilket bäddade för årets första titel, frågan är bara om man lyckas ta hem den extremt svåra och åtråvärda trippeln? Chanserna mot ett halvknackigt Athletic Bilbao i Copa del Rey-finalen den 30e maj anses vara extremt goda, inte minst med tanke på att finalen spelas på Camp Nou. Den stora frågan är om man lyckas rubba Juventus Champions League-finalen den 6e juni i Berlin. En av de absoluta nycklarna är att supertrion Messi, Suarez och Neymar kan fortsätta leverera prestationer av absolut världsklass de kommande veckorna. Men vad talar egentligen emot Barcelona i den form de befinner sig i nu?

Fakta: Skytteligatoppen i La Liga inför den sista omgången

1. Cristiano Ronaldo, 45 mål.
2. Leo Messi, 41 mål.
3. Antoine Griezmann, 22 mål.
3. Neymar, 22 mål.
5. Carlos Bacca, 20 mål.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply