”Hoppas Guardiola stannar”

Positiv syn på att Guardiola fortsätter

Bayern Münchens ordförande Karl-Heinz Rummenigge uttalade sig under söndagskvällen om Pep Guardiolas situation och var positiv till att spanjoren fortsätter.

Det är fortfarande oklart om Pep Guardiola kommer att sitta på Bayern Münchens tränarbänk nästa säsong. Trots att spanjoren vann ligaguld med laget denna säsong finns det många som menar på att Guardiola borde avgå då han förstört kemin i laget och att man inte spelar lika bra och effektivt som innan den före detta Barcelona-tränaren kom till klubben. Årets ligatitel är den femte pokalen han lyfter hos den tyska storklubben efter att förra säsongen bland annat vunnit Bundesliga och DFB Pokal men trots framgångarna kan detta bli hans sista säsong på Bayerns tränarbänk.

Nu har klubbens ordförande Karl-Heinz Rummenigge gått ut och försvarat lagets tränare efter den senaste tidens händelser.

– ”För tillfället pågår det en anti-Guardiola-trend men jag är väldigt nöjd med hans arbete denna säsong. Folk har börjat jämföra varje säsong med den vi hade 2013 då vi vann trippeln, men det är något vi har gjort en gång på 115 år! Det är inte rättvist att man kräver att något sånt ska hända igen. I januari gick vi med på att prata om Peps framtiden under den andra halvan. Det finns många rykten som kanske säger annat men han vet vad jag tycker, jag vill och hoppas att han stannar”.

Förkontrakt med Manchester City

För drygt 10 dagar sedan rapporterade vi på Silly Season Sverige att Pep Guardiola skulle ha ett förkontrakt med Manchester City inför nästa säsong. Tränaren skulle enligt uppgifter komma att tjäna 22 miljoner euro per säsong om han skrev på för Premier League-klubben vars ledning med Aitor ’Txiki’ Begiristain i spetsen tidigare har jobbat ihop med Guardiola i Barcelona.

 

SE ÄVEN: Barcelona vann ligaguld nummer 23 – Messi matchhjälte

SE ÄVEN: Tränaren bekräftar: ”Han är nu en Juventus-spelare”

SE ÄVEN: LISTA: Bästa Premier League-elvan någonsin

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply