Tummen upp från presidenten – ska värva Touré och Jovetic

Erick Thohir är redo att försöka plocka duon till Inter

Uppgifter på söndagskvällen säger att Inters president Erick Thohir, efter ett möte med bland annat Roberto Mancini, gett tummen upp till att värva Yaya Touré och Stevan Jovetic från Manchester City.

Manchester City-stjärnorna Yaya Touré och Stevan Jovetic har båda länkats bort från Premier League-klubben och en god kandidat till att värva spelarna har varit Inter. Nu verkar det bli allt mer konkret att den italienska storklubben, som föll i gårdagens Derby d’Italia mot Juventus, ska vara beredda att försöka plocka in duon i sommar.

Tummen upp för återförening

Uppgifter kommer nämligen idag från flera diverse källor, bland annat Sky Sport Italia och säger att Inters president Erick Thohir haft ett möte med managern Roberto Mancini och direktörerna Marco Fassone and Michael Bolingbroke under dagen. Där ska de kommit fram till att Mancini får tummen upp från presidenten till att försöka återförenas med stjärnorna.

Yaya Touré vars agent sagt att det är 90 procent säkert att stjärnan lämnar Manchester City, har visserligen nyligen länkats till Chelsea av brittisk press. Men enligt dagens uppgifter ska det egentligen bara vara Inter som lockar ivorianen.

Vill inte köpa ut stjärnan

Ett problem ska dock vara att Nerazzurri inte vill betala någon övergångssumma för spelaren, så antingen måste övergången ske på lån eller genom att stjärnan själv bryter kontraktet med Manchester City. Mittfältsgeneralen ska däremot redan vara överens med den italienska storklubben om ett fyraårigt kontrakt, med en årslön på fem miljoner euro plus bonusar.

Lån med obligatorisk klausul

Gällande anfallaren Stevan Jovetic ska stjärnan själv vara besviken över att han petades från Champions League-truppen i januari, vilket öppnar upp för ett avsked i sommar. Stjärnan står dock under kontrakt med Premier League-klubben till sommaren 2018, med en prislapp på 20 miljoner euro. Inter siktar därför på att plocka in anfallaren på ett säsongslångt lån, med en obligatorisk utköpsklausul värd 15 miljoner euro.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply