Barca promenerade hem 4-0

De spanska ligamästarna FC Barcelona fortsätter att imponera i La Liga. I eftermiddag besegrade de mittenplacerade Granada med hela 4-0. Det befäster katalanernas serieledning som nu har sex poäng ner till tvåan Atletico Madrid.

Hemmalaget öppnade matchen med ett stort bollinnehav. Det resulterade direkt i ett par vassa målchanser, men det var först i den 19:e minuten som det hettade till på allvar. Barcelona tilldelades en straff som Andrés Iniesta kyligt prickade in. Cesc Fabregas gjorde om Iniestas bedrift i den 40:e minuten genom att dunka in 2-0-målet från elvameterspunkten. Den första halvleken slutade 2-0.

Den andra halvleken började i likhet med den första bra för Barcelona. Granada gjorde vad de kunde för att nå en reducering, men nådde inte hela vägen fram. De fick istället inrikta sig på försvarsspel, när mittfältaren Manuel Iturra drog på sig sitt andra gula kort i den 66:e minuten.

Hemmalaget nyttjade det numerära överläget och hann med att göra ytterligare två mål innan matchens slut. Alexis Sanchez och Pedro stod då för målen.

Matchen slutade 4-0.