Giroud matchvinnare i toppmötet

En på förhand het match skulle spelas på Emirates Stadium när Premier League-ledarna Arsenal tog emot trean Southampton. En match som slutade med seger för hemmalaget efter två mål av Oliver Giroud.

Den första halvleken var lika intensiv som händelserik och Arsenal skulle tidigt träffa två stolpen två gånger om genom Jack Wilshere och Aaron Ramsey.

Målet som gjordes i halvleken skulle dock inte präglas av de innan så fina kombinationerna utan föranleddes istället utav att Artur Boruc i Southampton-målet bestämde sig för att tre gånger om försöka lura bort Arsenalanfallaren Oliver Giroud som enkelt kunde sno bollen och rulla in 1-0 för Arsenal.

Southampton som förmodligen varit den här säsongens stora överraskningslag skulle dock repa sig och skapade innan halvlekens slut två fina chanser genom Adam Lallana och Ricky Lambert.

Den andra halvleken blev inte fullt lika händelserik men kontrollerades till stora delar av hemmalaget Arsenal. Ett till mål skulle det dock bli i matchen efter att Oliver Giroud tryckt dit sitt och Arsenals andra mål i matchen på straffspark.

Ett mål som också blev matchens sista och Arsenal rycker med detta till sig en fyra poängsledning i den jämna Premier League-tabellen.