Vem vann Champions League 2023? Vilka vann Champions League 2023?

Vilka vann Champions League 2023? Se vilket lag och få svar på vem vann Champions League 2023?

Vem vann Champions League 2023? Vilka vann Champions League 2023? Vilket lag vann finalen i Champions League 2023? Champions League säsongen 2022/23 avslutades genom Champions League-finalen 2023 som spelades på lördag den 10 juni 2023 på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul Turkiet, med avspark kl. 21:00. Se och spela på fotboll live =>

2023 års Champions League-final var den 68:e finalen, och den 31:e sedan den döptes om från Europacupen till Uefa Champions League, av Europas främsta fotbollsturnering. I 2023-års final så Manchester City och Inter till skillnad från klassiska lag såsom Real Madrid och Liverpool.

Vilket lag vann Champions League 2023? Manchester City vs Inter

När man tittar på Champions League vinnare senaste 10 åren så har varken Man City eller Inter någon bra statistik att luta sig inför finalen. Dock så har Inter vunnit Champions League vid några tillfällen genom åren och senast var CL-finalen 2010. Man City har aldrig vunnit Champions League och detta är andra gången tar sig till finalen. Senast det begav sig var Champions League-finalen 2021 då mötte man ärkerivalen Chelsea. Man City förlorade med 1-0 och gick miste om sin första titel.

Nu har är det andra gången Man City tar sig till Champions League-finalen på kort tid så de flesta räknar med att de vinner denna gång. Något annat som talar för det är att Man City som är kommer att vinna är att man precis vunnit dubbeln.

Man City förväntas att vinna en trippel i år, vilket inte har skett sedan säsongen 1998/99 då Manchester United lyckades med bedriften. Det innebär att Man City förväntas vinna CL-finalen 2023. Förmodligen blir detta året då Man City tar hem CL-titeln för första gången någonsin. Detta är något man satsat för hårt i många år.

Inter har lyckas med den bedriften och vann trippeln under säsongen 2009/10. Inter har ingen möjlighet att vinna trippeln denna säsong. Inter vann Coppa Italia 2023, men Napoli vann Serie A 2023.  Se och spela på fotboll live =>

Vem vann Champions League 2022? Vilket lag vann Champions League 2022?

Vem vann Champions League 2023? Här kan du se vilka som vann Champions League 2023?

Vilka vann Champions League-finalen 2023? Vi har precis fått bevittna ett historiskt möte Manchester City och Inter på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul i Turkiet! Vi började Champions League säsongen 2022/23 med frågan ”Vem vinner Champions League 2023?” och nu har vi fått svaret på frågan vem vann Champions League 2023? Svaret på frågan vilket lag som vunnit Champions League 2023 är nu klart. Det blev Manchester City som vann Champions League-finalen 2023 med resultatet 1-0 mot Inter.

Det blev ganska tråkig och händelselös första halvlek som slutade 0-0. Det var inte förrän andra halvlek som de riktiga målchanserna kom och matchens enda mål. Det var inte Erling Haaland som stod för målet, men han vann ändå årets skytteligan. Årets matchhjälte var ingen mindre än norrmannen, Erling Haaland, som gjorde de flesta av målen turneringen och blev skyttekung. Se och spela på fotboll live =>

Champions League vinnare senaste 10 åren

Champions League vinnare senaste 10 åren? Här är Champions League vinnare senaste 10 åren:

Säsong Vinnare Resultat Förlorare Arena
2022/23 Manchester City 1-0 Inter Atatürk Olympic Stadium, Istanbul Turkiet
2021/22 Real Madrid 1-0 Liverpool Stade de France, Saint-Denis, Frankrike
2020/21 Chelsea 1–0 Manchester City Estádio do Dragão, Porto
2019/20 Bayern München 1–0 Paris Saint-Germain Estádio da Luz, Lissabon
2018/19 Liverpool 2–0 Tottenham Hotspur Wanda Metropolitano, Madrid
2017/18 Real Madrid 3–1 Liverpool Olympiastadion, Kiev
2016/17 Real Madrid 4–1 Juventus Millennium Stadium, Saint-Denis
2015/16 Real Madrid 1–1 (e.f.) Atlético Madrid Stadio Giuseppe Meazza, Milano
2014/15 Barcelona 3–1 Juventus Olympiastadion, Berlin
2013/14 Real Madrid 4–1 (e.f.) Atlético Madrid Estádio da Luz, Lissabon
2012/13 Bayern München 2–1 Borussia Dortmund Wembley Stadium, London

Vad får vinnaren av Champions League? Man City får över 100 miljoner euro för sin CL-vinst!

Champions League-vinnaren får en rejäl pengapåse innehållande över 100 miljoner euro. Här kan du läsa mer om prispengarna i Champions League. Utöver vinstpengarna och äran så får Real Madrid även möta vinnarna av Europa League-finalen, Manchester United från Premier League, vid Uefa Super Cup 2023.

Vad innebär Champions League-titeln?

Vi håller koll på alla Champions League-vinnare genom tiderna och uppdaterar våra Champions League-listor löpande. Nu kan vi presentera resultatet av Manchester Citys vinst på Atatürk Olympic Stadium och vad det fått för konsekvenser på Champions League-statistiken. När det gäller CL-statiken så har inte mycket ändrats. Detta var Man City första CL-vinst. I övrigt så är det fortfarande de spanska lagen och Real Madrid som fortfarande dominerar CL-statisktiken.

Real Madrid är laget med flest Champions League-titlar i Europa

Real Madrid nu har nu tagit tolv Champions League-titlar och är nu det lag som har vunnit Champions League flest gånger.

Madrid har blivit staden med flest Champions League-titlar i Europa

Tack vare Real Madrids Champions League-vinst och lagets numera tolv titlar så har staden Madrid klivit upp till att vara staden med flest Champions League-titlar i Europa. Tidigare delade man förstaplatsen med italienska Milan som har tio titlar.

Spanien landet med flest Champions League-titlar i Europa

Tack vare Real Madrids Champions League-seger och lagets numera 14 titlar och FC Barcelonas 5 titlar så har landet Spanien ökat avståndet till tvåan Italien ytterligare. Spanien har nu 19 titlar totalt är landet med flest Champions League-titlar i Europa. Se och spela på fotboll live =>

Vem vann Champions League 2022?

Erling Haaland säkrade sin första Champions League titel

Erling Haaland kan även vara stolt privat. Då han säkrat sin första Champions League-titel så har han tagit sig in i finrummet och vår lista innehållande spelare med flest Champions League titlar. Andra Man City spelare som säkrade sin första Champions League titlar är förmodligen stolta vid det här laget.

Erling Haaland säkrade även Champions League skytteliga 2023

Vem vinner skytteligan i Champions League 2023? Svaret på den frågan var mer eller mindre klart innan finalen på Atatürk Olympic Stadium. Erling Haaland ledde skytteligan överlägset och det fanns ingen annan som hade gjort tillräckligt med mål för att hota honom. I finalen blev det 3 nya mål för Erling Haaland, men det behövdes inga mål för att vinna skytteligan då han ledde överlägset.

Erling Haaland vann således Champions League skytteliga 2023 och blev därmed Champions Leagues nya skyttekung. Inte nog med det så börjar han även komma ikapp vad den spelare som har gjort flest mål i Champions League genom tiderna.

Vilket lag vann Champions League 2022?

Vinnare av Champions League genom tiderna?

Vilket lag, land, stad och vem har vunnit champions League flest gånger? Här får du svaret på några av de vanligaste frågorna när det gäller Champions League och antalet vinster och titlar:

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply