Italiensk media: Romas bud på brasiliansk talang accepterat

Gerson kan vara på väg till Roma

Det fortsätter att ryktas om Roma under transferfönstret. Den här gången gäller det inte Edin Dzeko, utan en brasiliansk talang. Klubben ska ha fått sitt bud på Fluminenses Gerson accepterat, om man ska tro italiensk media.

Roma har varit ett av transferfönstrets hetaste lag i ryktesväg. Wojciech Szczesny har anslutit på lån, Edin Dzeko är på gång in och samtidigt finns det flera spelare som klubben vill göra sig av med, bland andra Mattia Destro och Seydou Doumbia.

För bara några dagar sedan uppgavs det att en brasiliansk stortalang vid namn Gerson skulle vara på gång till Roma. 18-åringens nuvarande klubb Fluminense var då, enligt italiensk press, nära en överenskommelse med Roma gällande övergångssumman för sin guldklimp. Under söndagen florerar nya uppgifter kring Gerson, som troligtvis glädjer Roma-fansen.

Budet på Gerson är accepterat

Ansedda Gazzetta dello Sport rapporterar idag att Fluminense har accepterat ett bud på 18 miljoner euro på Gerson. Budet ska ha kommit från Roma och nu återstår det endast för den offensive mittfältaren att komma överens om ett personligt kontrakt med Rom-klubben.

Men det finns fortfarande en klubb som kan sätta käppar i hjulet för Rudi Garcias lag och det är Barcelona. Den katalanska klubben ska sedan tidigare ha betalat omkring tre miljoner euro för rättigheterna för Gerson. Detta innebär att om Roma och tonåringen kommer överens om ett kontrakt så har Barcelona två dagar på sig att bestämma om man kan tänka sig att matcha budet eller inte, annars är Gerson fri att ansluta till Roma.

Nya Pogba

Gerson har enligt många jämförts med självaste Paul Pogba och spås en lysande framtid inom toppfotbollen.

Han flyttades upp i Fluminenses A-lag i december 2014 och har under sin tid i klubben spelat 14 matcher i Brasiliens högstaliga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply