Odds Socialdemokraterna 2021 – vem blir Socialdemokraternas nästa partiledare?

Sveriges nästa statsminister odds 2022

Odds nästa partiledare Socialdemokraterna

Vem blir Socialdemokraternas nästa partiledare odds? Odds nästa partiledare Socialdemokraterna? Ny partiledare Socialdemokraterna? Just nu står det svenska riksdagsvalet och väntar runt hörnet, och det finns mycket som de svenska väljarna frågar sig. Inte minst vem Socialdemokraternas nästa partiledare blir. Det här är ju något som inför varje val är extra intressant, och även svårt att förutse. Inför 2022 års riksdagsval känns det kanske mer svårtippat än på väldigt många år. Odds ny partiledare Socialdemokraternas 2021? Se oddsen här =>

Ny partiledare Socialdemokraterna

Stefan Löfven har meddelat att han kommer avgå som partiledare för Socialdemokraterna i november 2021. – Det är inte lätt, men det är rätt, säger Löfven som då även avgår som statsminister. Vem som tar över partiledarpinnen har det spekulerats vilt om! Därför har vi samlat ihop lite odds för nästa partiledare Socialdemokraterna 2021. Här kommer det tydligt gå att se hur jämnt det faktiskt är mellan de olika kandidaterna. Rent traditionellt i svensk politik så brukar det oftast finnas en given kandidat som hela partiet stötar, men inför denna gång så kan det bli lite annorlunda.

En ny partiordförande för Socialdemokraterna kommer att väljas på partikongressen i Göteborg första veckan i November. Den person som väljs som ny partiledare måste sedan godkännas som statsminister av riksdagen för att kunna efterträda Löfven som regeringschef.

Vem blir Socialdemokraternas nästa partiledare enligt odds tips?

Så ser det ut än idag, även om det kanske ändrats en del. Det är de rödgröna, och så är det alliansen. Men faktum är att Socialdemokraterna har skapat sig ett alldeles eget block. Så just Socialdemokraternas roll det här valet kan komma att förändra en hel del, inte minst vem som blir Socialdemokraternas nästa partiledare. Odds på Socialdemokraternas nästa partiledare? Se oddsen här =>

Vem blir Socialdemokraternas nästa partiledare efter valet? Odds
Odds Magdalena Andersson nästa partiledare Socialdemokraterna 1,30
Odds Mikael Damberg nästa partiledare Socialdemokraterna 5,50

Om vi ska göra en snabbanalys så blir det att det finns en tydlig kandidat till posten som ny partiledare för Socialdemokraterna. Det är dels Magdalena Andersson, som inför partikongressen är den kandidat som är favorit att bli ny partiledare för Socialdemokraterna. En annan kandidat som är favorit att bli ny partiledare är Mikael Damberg. Därför kommer vi även att titta över hur det ser ut med odds Mikael Damberg ny partiledare för Socialdemokraterna.

Magdalena Andersson blir ny partiledare  för Socialdemokraterna, det parti som förväntas bli störst i Riksdagsvalet 2022, och därför bilda regering om deras koalition blir störst. Men samtidigt vet vi att det kan bli tal om en annan partiledare ifall saker och ting förändras under närmaste tiden. Bästa odds på Socialdemokraterna? Se oddsen här =>

Odds partiledare Socialdemokraterna 2021

Odds partiledare Socialdemokraterna 2021

Den 9 september 2022 kommer en stor del av det svenska folket att gå ur stugorna för att gå till vallokalerna och rösta. Frågan är ju bara hur. För hur kommer resultaten att se ut efter att svenskarna sagt sitt? Ja, det blir förstås väldigt intressant att se. Det finns så fantastiskt många olika sätt som valet kan sluta på. Inte bara om vem som blir Socialdemokraternas nya partiledare, utan även för de mindre partierna. Kan något av småpartierna dra på sig fler röster? Det här är något som kan påverka mycket i riksdagen efter valet.

Magdalena Andersson nästa partiledare odds

En av de allra hetaste partiledarna inför valet är, utan någon som helst tvekan, Magdalena Andersson. Partiledaren för SD är kanske den mest omtalade av alla politiker i Sverige just nu – antingen älskar man eller hatar honom. Många tror att han har chansen till att bli nästa partiledare i Sverige (1,30). Så det något vi ska titta mer på.

Blir Magdalena Andersson ny partiledare för Socialdemokraterna? Odds
Ja 1,30
Nej 1,35

Socialdemokraternas kandidater till partiledarposten

Vi vet ju som sagt att det här valet kan komma att skriva in sig i de svenska historieböckerna av många anledningar. För första gången kan det bli en svensk partiledare från ett annat parti än något av de traditionella. Annars vet vi ju redan hur favoriterna ser ut. Det är förstås den sittande partiledaren Stefan Löfven tillsammans med Socialdemokraternas Magdalena Andersson som är favoriter till att bli partiledare efter söndagen den 9:e september.

Men det finns några som förstås mer än gärna lägger vantarna på den titeln. Det är inte minst Lena Hallengren och Magdalena Andersson. För den förstnämnda kan det här bli svårt, men båda två är i alla fall tänkbara – och inte helt orimliga – kandidater.

Odds favoriter att bli nästa partiledare för Socialdemokraterna

Odds favoriter att bli nästa partiledare för Socialdemokraterna

Vilka är då kandidaterna som ses som de största favoriterna att bli Socialdemokraternas nästa partiledare? Socialdemokraternas nästa partiledare odds säger att det mycket väl kan bli ett byte av posten som regeringschef i Svea Rike. Dock är det väldigt jämnt mellan de som vill bli statsministrar, och tros kunna bli det.

De uppenbara favoriterna Magdalena Andersson (1,85) och Stefan Löfven (2,00) vet vi redan om. De här är de två självskrivna favoriterna eftersom de representerar Sverige, just nu, två största partier. Även de partier som traditionellt suttit i regeringsställning oftast.

Alla partiledare odds – vem blir Socialdemokraternas nästa partiledare odds 2022?

Vem blir Socialdemokraternas nästa partiledare odds om det inte blir Löfven eller Kristersson ? Här har du odds på andra kandidater att bli Socialdemokraternas nya partiledare:

Odds på att bli Socialdemokraternas nästa partiledare Odds 
Magdalena Andersson 1,30
Mikael Damberg 5,50
Anders Ygeman 7,50
Lena Hallengren 8,50
Ibrahim Baylan 9,00
Ardalan Shekarabi 10,00
Annika Strandhäll 16,00
Aida Hadzialic 11,30

Magdalena Andersson har hittills inte sagt mycket om att bli Socialdemokraternas nästa partiledare offentligt. Dock ska detta inte tolkas som att Magdalena Andersson (1,30) inte kommer göra allt vad han kan för att få flytta in till Rosenbad och riksdagen. Detta är första gången hon kommit på tal till posten som Socialdemokraternas partiledare.

Det finns många som tror att Mikael Damberg kan bli nästa partiledare. Men det finns lite extra saker som Socialdemokraternas partiledare måste tänka på. Det är inte alls omöjligt enligt oddset, men känns å andra sidan inte så troligt. När vi tittar på oddsen för vem som faktiskt kan bli ny partiledare så är Magdalena Andersson den givna kandidaten.

Se Sveriges nästa statsminister odds 2022 för att få en bild av hur stora hennes chanser är att leda Sverige efter Riksdagsvalet 2022. Se oddsen här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply