Vem blir Sveriges nästa statsminister odds? Riksdagsvalet Sverige odds 2022!

Vem blir Sveriges nästa statsminister odds? Riksdagsvalet Sverige odds

Sveriges nästa statsminister odds 2022

Vem blir Sveriges nästa statsminister odds? Just nu står det svenska riksdagsvalet och väntar runt hörnet, och det finns mycket som de svenska väljarna frågar sig. Inte minst vem Sveriges nästa statsminister odds blir. Det här är ju något som inför varje val är extra intressant, och även svårt att förutse. Inför 2022 års riksdagsval känns det kanske mer svårtippat än på väldigt många år. Stefan Löven har avgått som partiledare och det ser ut som att Magdalena Andersson blir socialdemokraternas nya partiledare. Då är frågan om han chans att bli Sveriges nya statsminister. Odds på vem blir Sveriges nya statsminister 2022? Se oddsen här =>

Vem blir Sveriges nästa statsminister? Odds Riksdagsvalet 2022!

Odds Riksdagsvalet 2022 – vem blir Sveriges nästa statsminister?

Det är något som ni kommer att kunna se då vi samlat ihop lite svenska riksdagsvalet odds 2022. Här kommer det tydligt gå att se hur jämnt det faktiskt är mellan de olika blocken. Rent traditionellt i svensk politik har det ju bara funnits två block. Det har varit vänstern och högern.

Vem blir Sveriges nästa statsminister odds 2022?

Så ser det ut än idag, även om det kanske ändrats en del. Det är de rödgröna, och så är det alliansen. Men faktum är att Sverigedemokraterna (SD) har skapat sig ett alldeles eget block. Så just SD:s roll det här valet kan komma att förändra en hel del, inte minst vem som blir Sveriges nästa statsminister. Odds på Sverige nästa regeringschef? Se oddsen här =>

Vem blir Sveriges nästa statsminister efter valet? Odds
Odds Magdalena Andersson blir Sveriges nästa statsminister 1,85
Odds Ulf Kristersson blir Sveriges nästa statsminister 1,95

Om vi ska göra en snabbanalys så blir det att det finns två tydliga kandidater till posten som statsminister. Det är dels Stefan Lövfen, som inför valet redan var statsminister i Sverige. Vi kommer därför att titta över hur det ser ut med odds Magdalena Andersson sitter kvar som statsminister.

På andra sidan hittar vi då framför allt Ulf Kristersson. Han är partiledare för Moderaterna, det parti som förväntas bli störst i Alliansen, och därför bilda regering om högern blir störst. Men samtidigt vet vi att Annie Lööf gått starkt med Centern, och Jimmie Åkesson lurar ute på högerkanten med sitt SD. Därför kan det även bli tal om en annan statsminister. Bästa odds på riksdagsvalet ? Se oddsen här =>

Vem blir Sveriges nästa statsminister? Odds Riksdagsvalet 2022!

Svenska riksdagsvalet odds 2022

Den 9 september 2022 kommer en stor del av det svenska folket att gå ur stugorna för att gå till vallokalerna och rösta. Frågan är ju bara hur. För hur kommer resultaten att se ut efter att svenskarna sagt sitt? Ja, det blir förstås väldigt intressant att se. Det finns så fantastiskt många olika sätt som valet kan sluta på. Inte bara om vem som blir Sveriges nya statsminister, utan även för de mindre partierna. Kan något av småpartierna dra på sig fler röster? Det här är något som kan påverka mycket i riksdagen efter valet.

Jimmie Åkesson odds

En av de allra hetaste partiledarna inför valet är, utan någon som helst tvekan, Jimmie Åkesson. Partiledaren för SD är kanske den mest omtalade av alla politiker i Sverige just nu – antingen älskar man eller hatar honom. Många tror att han har chansen till att bli nästa statsminister i Sverige (8,00). Så det något vi ska titta mer på.

Blir Jimmie Åkesson statsminister? Odds
Ja 21,00
Nej –––

Sveriges kandidater till statsministerposten

Vi vet ju som sagt att det här valet kan komma att skriva in sig i de svenska historieböckerna av många anledningar. För första gången kan det bli en svensk statsminister från ett annat parti än något av de traditionella. Annars vet vi ju redan hur favoriterna ser ut. Det är förstås den sittande statsministern Magdalena Andersson tillsammans med Moderaternas Ulf Kristersson som är favoriter till att bli statsminister efter söndagen den 9:e september.

Men det finns några som förstås mer än gärna lägger vantarna på den titeln. Det är inte minst Annie Lööf och Jimmie Åkesson. För den förstnämnda kan det här bli svårt, men båda två är i alla fall tänkbara – och inte helt orimliga – kandidater.

Vem blir Sveriges nästa statsminister odds? Riksdagsvalet Sverige odds 2022!

Svenska riksdagsvalet odds favoriter att bli nästa statsminister

Vilka är då kandidaterna som ses som de största favoriterna att bli Sveriges nästa statsminister? Sveriges nästa statsminister odds säger att det mycket väl kan bli ett byte av posten som regeringschef i Svea Rike. Dock är det väldigt jämnt mellan de som vill bli statsministrar, och tros kunna bli det.

De uppenbara favoriterna Ulf Kristersson (1,95) och Magdalena Andersson (1,85) vet vi redan om. De här är de två självskrivna favoriterna eftersom de representerar Sverige, just nu, två största partier. Även de partier som traditionellt suttit i regeringsställning oftast.

Alla partiledare odds – vem blir Sveriges nästa statsminister odds 2022?

Vem blir Sveriges nästa statsminister odds om det inte blir Löfven eller Kristersson ? Här har du odds på andra kandidater att bli Sveriges nya statsminister:

Odds på att bli Sveriges nästa statsminister Odds 
Magdalena Andersson/Socialdemokraterna, S 1,85
Ulf Kristersson/Moderaterna, M 1,95
Annie Lööf/Centerpartiet, C 11,00
Jimmie Åkesson/Sverigedemokraterna, SD 150,00

Vem blir Sveriges nästa statsminister? Odds Riksdagsvalet 2022!

Men vi ska inte tro att till exempel Jimmie Åkesson (8,00) inte kommer göra allt vad han kan för att få flytta in till Rosenbad. SD-ledaren har många gånger förr aspirerat till posten som Sveriges statsminister. Men när vi tittar på oddsen för vem som faktiskt kan bli statsminister så är det inte så troligt.

Det finns många som tror att Jimmie Åkesson kan bli nästa statsminister. Men det finns lite extra saker som SD:s partiledare måste tänka på. För antingen måste han och Sverigedemokraterna bli största parti efter valet. Det är inte alls omöjligt, men känns å andra sidan inte så troligt.

Samtidigt finns ett annat alternativ. SD blir större än M, samtidigt som de rödgröna inte blir större än SD, M och KD tillsammans. Då kan det bli tal om ett samarbete mellan de här partierna i så fall. Läs mer på om Riksdagsvalet på riksdagen.se

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply