Manchester United värvar Matthew Olosunde

Manchester United värvar Matthew Olosunde

Den unge försvararen har fått internationellt godkännande

Manchester United har tagit in nytt blod i truppen, med en värvning av 18-årige New York Red Bulls försvararen Matthew Olosunde, en värvning som var klar redan i slutet av januari men stannades av på grund av internationellt godkännande.

Manchester United har tagit in en ny värvning i form av den 18-årige försvararen Matthew Olosunde från New York Red Bulls, en högt rankad talang. Olosunde var inställd på att börja på Duke universitetet i North Carolina men avböjde sedan erbjudandet till förmån för United och en flytt till Old Trafford. Enligt Daily Mail så skrev Olosunde officiellt på för the Red Devils redan den 29 januari men de har tvingats att vänta på internationellt godkännande.

Tonåringen fick speltid direkt och var med i Uniteds U18 lag som tog sig an Brighton på fredag kväll, där han fick spela 90 minuter i 2-1 förlustmatchen. En flytt som har varit länge väntad, med tanke på att Olosunde hade en prövotid hos klubben i juli förra året, där han lyckades med att imponera på tränarstaben och kom att träna med klubben av och till under de sista månaderna av 2015 innan han tillslut skrev på ett kontrakt i slutet av januari i år.

– Matthew är en fantastisk spelare som är bekväm med att spela där back eller på mittfältet, säger John Kerr, tränare på Duke.

– Han har en häpnadsväckande fart och en otroligt defensiv återhämtningssnabbhet. Han har jättebra instinkter i en mot en dueller på båda sidor av bollen och kan hjälpa till på en gång på flertalet positioner.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply