Dortmund: ”Pierre-Emerick Aubameyang inte till salu”

bet365
bet365

Pierre-Emerick Aubameyang lämnar inte Dortmund i sommar

Borussia Dortmund kommer inte att sälja Pierre-Emerick Aubameyang i sommarens transferfönster. Detta bekräftar Thomas Tuchel, klubbens tränare, som menar att Aubameyang inte är till salu.

Thomas Tuchel, tränare för Borussia Dortmund, har varnat potentiella köpare om att Pierre-Emerick Aubameyang inte är till salu. Den Gabon-födde anfallsstjärnan, som gjort 33 mål på 38 matcher den här säsongen, kommer alltså inte att lämna Westfalenstadion i sommar.

26-åringen, utsedd till årets bäste afrikanska fotbollsspelare 2015, gjorde ett av målen i 3-0-segern hemma mot Tottenham i torsdagens Europa League-åttondelsfinal och i Bundesliga har anfallaren noterats för 22 mål på 24 framträdanden.

Dortmund-tränaren dementerar spekulationerna

Rapporter från spansk media har hävdat att Aubameyang redan skrivit på ett förhandskontrakt med Real Madrid inför nästa säsong, samt att Dortmund förväntas begära €100 miljoner (cirka 930 miljoner kronor) i övergångssumma. Hur som helst har Tuchel nu gått ut i media och berättat att hans speedkula uppe på topp inte är till salu inför sommarens transferfönster.

– Alla måste acceptera att han har ett långtidskontrakt utan möjligheten att hoppa av, berättade Dortmund-tränaren enligt The Guardian. Auba skrev på sitt kontrakt eftersom han mår bra här. Han känner att han fortfarande kan utvecklas och växa. Jag kan inte se framtiden, men om du frågar mig som tränare är jag väldigt lycklig att han har ett långtidskontrakt.

Pierre-Emerick Aubameyang har kontrakt till 2020

26-åringen förlängde förra sommaren sitt kontrakt med Bundesliga-tvåorna till juni 2020 och har representerat klubben sedan juli 2013, då han lämnade franska Saint-Etienne. Ett förflutet i AC Milans ungdomsakademi finns också på meritlistan och med Gabons A-landslag har det hittills blivit 14 mål på 34 landskamper, men med Borussia Dortmund har ingen stor titel ännu bärgats.

SE ÄVEN: Uppgifter: Aubameyang till Real Madrid i sommar

SE ÄVEN: Manchester United förbereder jättebud på Aubameyang

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply