LISTA: Största svikarna i fotbollsvärlden

LISTA Största svikarna i fotbollsvärlden

Fotbollsvärldens största svikare

Klubbyten fotboll? Vilka är de största svikarna i fotbollen? Varje år genomförs tusentals övergångar i fotbollsvärlden och under varje transferfönster spenderas otroliga summor. Vissa av prislapparna är rätt satta medan andra spelare går för överpriser samtidigt som de inte presterar vad man förväntat sig i den nya klubben. Det blir alltid stora skriverier kring de största övergångarna och det hela blir ännu mer kryddat om det är en spelare som går till värsta rivalen och får stämpeln som en svikare. Under 2000-talet har vi sett många spelare lämna för värsta rivalen eller gått till en klubb för att därefter skriva på för en ny klubb som på ett eller annat sätt har en rivalitet med spelarens tidigare lag.

En av de största svikarna i modern tid är Luis Figo som lämnade FC Barcelona för Real Madrid och när portugisen återvände till Camp Nou fick han allt annat än ett varmt välkomnande av hemmapubliken i Barcelona. Det kastades allt från tändare till grishuvud mot mittfältaren och det hela blev en historia som fotbollsvärlden sent kommer glömma. Figo är dock endast en av många spelare som stämplats som svikare av fotbollsfansen och nedan följer en lista med de sju spelare som anses vara de största svikarna i fotbollsvärlden.

Förrädare i fotbollsvärlden

Vi kommer snart gå igenom vilka som är de första förrädarna i världsfotbollen men innan det vill vi rekommendera några listor som är väldigt populära bland våra läsare. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom spelarna som anses vara de största svikarna i fotbollsvärlden.

7. Carlos Tevez

LISTA Största svikarna i fotbollsvärlden

Tevez spenderade två år på lån i Manchester United och det var planerat att anfallaren skulle skriva på en permanent övergång till Old Trafford 2009, efter att han imponerat med 34 mål på 99 matcher. Men argentinaren ville inte stanna i klubben. En flytt till Liverpool var dock inte att tänka på på grund av rivaliteten mellan de två klubbarna. Däremot fann han det mer acceptabelt att flytta till andra sidan Manchester för att sluta upp med City och deras nya pengar.

Detta gjorde Tevez till den förste spelaren att göra denna flytten sedan Terry Cooke 1999. Under fyra år på Etihad stadion gjorde han 73 mål på 148 matcher och hjälpte klubben vinna deras första Premier League-titel på 44 år.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply