LISTA: Tio spelare som slutade för tidigt med fotbollen

LISTA: Tio spelare som slutade för tidigt med fotbollen

10 spelare som slutade med fotbollen för tidigt

Spelare som slutade för tidigt med fotbollen? Har du någon gång haft en spelare du alltid gillat lite extra? En stjärna som varit med på listan över världens bästa fotbollsspelare? Eller kanske en spelare som du tyckt väldigt mycket om även om han inte varit bland de bästa. En av de värsta känslorna som fotbollssupporter är när ens favoritspelare flyttar från ens favoritlag och går till den största rivalen eller när ens idol lägger skorna på hyllan.

Alla fotbollsspelare lägger av med sporten någon gång, men det finns även de som slutade med fotbollen alldeles för tidigt. Spelare som kunde blivit mycket bättre om de fortsatt några år till eller spelare som var på toppen och man gärna ville se hur länge som helst. Se & spela på fotboll =>

LISTA: Tio spelare som slutade för tidigt med fotbollen

Spelare som slutade för tidigt med fotbollen

Spelare som slutade för tidigt med fotbollen? Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med tio spelare som la skorna på hyllan alldeles för tidigt. På listan finns flera storstjärnor som många egentligen inte vill skulle ha slutat så pass tidigt.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat flertalet listor som blivit uppskattade av våra läsare. Listor som handlat om allt möjligt inom fotbollsvärlden. Nedan finner ni ett axplock av våra bästa listor på siten, ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom listan med tio spelare som slutade för tidigt med fotbollen. Se & spela på fotboll =>

10. Frank Rijkaard

Frank Rijkaard slutade för tidigt med fotbollen

Foto: Bildbyrån

Frank Rijkaard är den första spelaren på vår lista. Holländaren är en av de bästa spelarna som kommit upp från Ajaxs ungdomsakademi. Vid två tillfällen blev han nominerad till Ballon d’Or men kom trea vid båda gångerna.

Vid 33 års ålder slutade han med fotboll. Det har dock blivit en tränarkarriär efter han la skorna på hyllan. Bland annat var han tränare för FC Barcelona.

9. Didier Deschamps

Han är numera Frankrikes förbundskapten men en gång i tiden var han en storspelare. Didier Deschamps vann flertalet titlar i både Frankrike och Italien där det bland annat blev två Champions League-titlar och en FA Cup-titel. Fransmannen la av med fotbollen vid 32 års ålder men såg ut att kunna fortsätta i några år till.

2018 tog han Frankrike till VM-guld. Om han inte var älskade av hela nationen innan blev han det då. Det fanns dock kritik riktad mot honom. Detta för att han valde att utesluta Karim Benzema från VM-truppen. Se & spela på fotboll =>

10 spelare som slutade för tidigt med fotbollen

8. Espen Baarsen

Målvakter är vanligtvis de spelare som har den längsta karriären bland fotbollsspelare. Espen Baarsen föddes i USA av norska föräldrar och flyttade tidigt till London för spel i Tottenham Hotspur. och därefter vidare till Watford och Everton. Han avslutade sin karriär vid endast 25 års ålder.

Många Spursfans hade gärna sett Baarsen fortsätta minst tio år till. Målvakter brukar kunna spela längre än utespelare. Så var det dock inte i detta fall.

7. Carlos Roa

En annan målvakt som är med på listan är Carlos Boa. Han var en framträdande spelare i det argentinska landslaget och vann även priset som den bästa målvakten i spanska ligan. Han la handskarna på hyllan vid endast 30 års ålder.

6. Zinedine Zidane

Zinedine Zidane slutade för tidigt med fotbollen

Foto: Bildbyrån

Zinedine Zidane finns även med på listan med tio fotbollsspelare som pensionerade sig för tidigt. Vid 34 års ålder fick fransmannen ett tragiskt slut på sin karriär efter att ha skallat Materazzi i 2006 års VM-final. Zidane har dock satsat på en karriär som tränare. Först var han ansvarig för Real Madrid Castilla. Därefter skördade han framgången med A-laget i den spanska huvudstaden.

10 spelare som slutade för tidigt med fotbollen

5. Zbigniew Boniek

På femte plats hittar vi Polens före detta landslagsman Zbigniew Boniek. Han har blivit utsedd till landets bästa fotbollsspelare de senaste 50 åren och gör tillsammans med Robert Lewandowski upp i kampen om priset som Polens bästa fotbollsspelare någonsin. Boniek slutade med fotboll vid 32 års ålder. Se & spela på fotboll =>

4. Michel Platini

Michel Platini var ett geni under de åren som han tillägnade på planen. 2000 blev han framröstad till den sjätte bästa fotbollsspelaren det senaste århundradet. Han har även vunnit Ballon d’Or tre år i rad men la skorna på hyllan vid endast 32 års ålder.

3. Eric Cantona

Eric Cantona slutade för tidigt med fotbollen

Foto: Bildbyrån

På tredje plats hittar vi Manchester UnitedEric Cantona. Han har blivit framröstad till klubbens bästa spelare någonsin även om det kanske inte längre stämmer men hur som helst avslutade han sin fotbollskarriär vid 30 års ålder.

2. Mario de Castro

Mario de Castro må inte vara speciellt känd för dagens fotbollsfans men han har en klinisk anfallare. de Castro gjorde fler mål än vad han spelade matcher och totalt blev det 195 mål på 100 framträdanden. Spelaren har ett målsnitt på 1,95 mål per match och spelade i Atlético Mineiro mellan 1926 och 1931. Han la skorna på hyllan vid endast 26 års ålder.

1. George Best

George Best är en av Manchester Uniteds största legendarer någonsin. Efter endast tre säsonger på Old Trafford där han blev utsedd till den bästa målskytten offentliggjorde nordirländaren att han lägger skorna på hyllan, detta vid endast 26 års ålder. Han fortsatte dock att spela ytterligare två år och avslutade sin karriär 1974 då han var 28 år. Efter tiden i United blev det spel i flera mindre klubbar.

10 spelare som slutade för tidigt med fotbollen

Se fler listor på Silly Season Sverige

Detta var alltså spelare som slutade för tidigt med fotbollen. Kolla gärna in några andra listor som vi publicerat. Du hittar de här nedan. Se & spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365