LISTA: Åtta saker Liverpool-fansen bör veta om Alisson Becker

LISTA- Åtta saker Liverpool-fansen bör veta om Alisson Becker

Åtta fakta om Alisson Becker

Åtta saker Liverpool-fansen bör veta om Alisson Becker? Saker du inte visste om Alisson Becker? Hur mycket känner du till om Liverpools målvakt? Efter två säsonger i AS Roma skrev Alisson på för Liverpool i juli 2018 och blev då en av världens dyraste målvakter. Under tiden i den italienska ligan var det många lag som hade blickarna riktade mot spelaren. Det var framför allt Real Madrid som sades vilja hämta in brasilianaren. Detta samtidigt som Barcelona och Chelsea även ska ha hört sig för om spelarens tjänster. Ingen av klubbarna ville dock betala några större summor för spelaren. Istället gick Liverpool fram och pungade ut otroliga 770 miljoner kronor för målvakten som skrev på ett långt kontrakt.

Åtta saker Liverpool-fansen bör veta om Alisson Becker

Alisson skrev på ett kontrakt till och med sommaren 2024. Det finns mycket info som fotbollsfansen vill veta om honom. Därför har vi plockar fram en lista med fakta du inte visste om Alisson. Du kan ha sett informationen tidigare. Men detta är fakta som många inte vet eller har tänkt på när de tänker på stjärnmålvakten. Liverpool har nu hittat sin målvakt efter att ha haft stora problem med Lorius Karius. Det kan vara ganska roligt att se och få reda på saker om målvakten. Detta då han kommer vakta stolparna i Liverpool under flera år framöver.

Åtta saker du inte visste om Alisson Becker

Här har vi tagit fram fakta, anekdoter och annan rolig information om denna spelare. Det finns många fansen som letar fakta om Alisson. Här har vi tagit fram en del, men det är självklart inte all fakta. Vill du att vi gör en lista om din favoritspelare? Släng iväg ett meddelande på Facebook. Vi har tagit fram åtta punkter men först tänkte vi även gå igenom några andra av våra listor. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom lista med fakta om Alisson.

8. Träffade sin fru 2012

LISTA: Åtta saker Liverpool-fansen bör veta om Alisson Becker

Foto: Instagram

Alisson Becker träffade sin fru Natalia under 2012. Natalia jobbar till vardags som läkare och är lika gammal som Alisson. Tre år senare gifte de sig och tillsammans har de en dotter vid namn Helena som föddes 2017.

7. Älskar sin gitarr

Fakta om Alisson Becker

Foto: Instagram

När Alisson inte spelar fotboll kan han nästan inte släppa sin gitarr. Han har till och med varit med på nationell TV i programmet The Noite där han visade upp sina kunskaper. Här kommer han till en landslagssamling i hemlandet tillsammans med sin älskling. Frågan är om han kan spela “You Will Never Walk Alone” på sin gitarr.

6. Flera intressen

Saker du inte visste om Alisson Becker

Foto: Instagram

Brassen har flera intresset och som vi tidigare nämnt är det han gillar mest musik. Handlar det inte om gitarren har han sina hörlurar på sig vid resor och lyssnar på musik. Alisson gillar även TV-spel och fiske. På fritiden brukar han cykla både i stadsmiljö och i naturen.

5. Målvaktsfamilj

Alisson Becker bror

Foto: Instagram

Alissons bror är fem år äldre och är också målvakt. Muriel som han heter spelar i portugisiska Os Belenenses. De båda har bivit inspirerade av sin pappa som även han var målvakt. Detta i hemstaden Novo Hamburgo i Brasilien. Här ser vi Alisson och hans bror tillsammans under en familjemiddag.

4. Petad för sin korta längd

LISTA: Åtta saker Liverpool-fansen bör veta om Alisson Becker

Foto: Bildbyrån

Under sin tid i ungdomsakademin i Internacional de Porto Alegre blev Alisson petad. Han fick vara tredjemålvakt i laget på grund av att han var för kort. Därefter växte han hela 18 centimeter, något som hjälp honom i utvecklingen. Målvakten är nu 193 cm lång, en längd som inte ska vara några problem för en målvakt i Liverpool.

3. Spelat med väldigt duktiga målvakter

Alisson Becker lagkamrater

Foto: Bildbyrån

Det är alltid ett plus i kanten om en medspelare sätter press och utmanar om positionen. Speciellt när det kommer till målvaktsposten. För Alissons del har han under karriären spelat tillsammans med flera väldigt duktiga målvakter. I brasilianska Internacional spelade han tillsammans med Dida. Efter flytten till Serie A och AS Roma blev det Wojciech Szczęsny som blev den nya målvaktskollegan. Alisson är en väldigt bra målvakt. Konkurrensen må ha gjort att han fått ut det allra bästa när han väl är på planen.

2. Målvaktsversionen av Lionel Messi

Målvakternas Messi

Foto: Bildbyrån

Alisson Becker är för många en av världens bästa målvakter. Vissa tycker att han bland de tio bästa, andra tycker han är bland de fem bästa. Det finns även de som tycker han är helt otrolig. Romas målvaktstränare beskrev Alisson Becker som målvakternas Leo Messi. Det är oklart om spelaren som är född 1992 är lika bra som Messi mellan stolparna. Något som dock är bekräftat är att Alisson är en väldigt bra målvakt.

1. Älskar sina hundar

All fakta om Alisson Becker

Alisson älskar sina hundar väldigt mycket. Därför är hans instagram full med foto och videos på sina hundar. Förutom hundar är även hästar en passion som Liverpools målvakt har. Vid varje semester i hemlandet Brasilien passar han på att rida sin häst hemma på gården.

Detta var åtta fakta om Alisson Becker. Vissa är mer intressanta än andra men det är lätt att bli nyfiken. Speciellt när man gjort en storvärvning. Har du fler fakta om Alisson eller har du något annat du vill påpeka? Kontakta oss gärna på sociala medier för att förbättra vårt material på sidan.

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply