LISTA: De 5 mest minnesvärda straffläggningarna

3. Manchester United – Chelsea, Champions League-final, 2008

2008 års Champions League-final är en av de mest dramatiska finalerna någonsin. Cristiano Ronaldo av United ledningen i mitten av den andra halvleken men Lampard kvitterad innan halvtidsvilan. Trots mängder av lägen att avgöra gick matchen till straffar där Chelsea kopplade greppet då Ronaldo inte förvaltade sin straffspark. Terry fick tillslut chansen att avgöra för London-klubben, men han halkade och slog straffen i stolpen. Anderson gjorde mål för United och när Edwin van der Sar räddade Anelkas straff stod det klart att Manchester United vunnit Champions League säsongen 2007/08.

2. Liverpool – AC Milan, Champions League-final, 2005

Liverpool hade redan förlorat, det var bara att ge Milan CL-pokalen. Efter att tagit ledningen omgående kunde italienarna gå upp i en tillsynes omöjlig ledning att ta ikapp för Liverpool. Men skam den som ger sig. Omgående i den andra halvleken satte Merseyside-klubben fart och 3-3 var ett faktum när matchuret stod på 90. Liverpool tog snabbt ledningen med 2-0 efter två straffar. Milan kom förvisso tillbaka men PL-laget såg ändå till att göra 3-2. Andriy Shevchenko var tvungen att kvittera med den sista straffen, men Jerzy Dudek räddade ukrainarens misslyckade Panenka-straff och fullbordade Liverpools bragdvändning.

Sidor: 1 2 3