LISTA: De 5 mest minnesvärda straffläggningarna

De 5 mest minnesvärda straffläggningarna någonsin

Minnesvärda straffar Minnesvärda straffläggningar? Bästa straffläggningarna När matcherna gått mot sitt slut, när lagen inte ännu kan skiljas åt trots 120 minuters fotboll, då är det dags för straffarna. Det brukar oftast beskrivas som ett lotteri. För alla fotbollsspelare, inklusive målvakter, kan dra upp tio av tio straffar i krysset på träningarna, men med tiotusentals människor på läktarna kommer nerverna – och då även misstagen.

Minnesvärda straffsparkar kan se ut på olika sätt. De kan bli ihågkomna på grund av en viss straff, att nästan alla skyttar slår drömstraffar eller att målvakterna briljerar fullkomligt. Dessutom kan matchen innan straffarna leda till att straffsparksläggningen i sin tur blir extra ihågkommen.

Fem straffläggningar du aldrig glömmer

Tidigare har vi på Silly Season Sverige skrivit om de bästa straffskyttarna någonsin, nu har turen kommit till de mest minnesvärda straffläggningarna någonsin. Listan baserad på olika faktorer, men räddningarna straffarna och matchens betydelse är tre punkter som avgör om straffsparksläggningen rankas som 1:a eller 5:a.

5. AC Milan – Juventus, Champions League-final, 2003

Champions League-finalen 2003 var den första någonsin – och hittills enda – att spelas mellan två italienska lag. AC Milan och Juventus gjorde upp en jämn som tillslut fick avgöras på straffar. Efter att nio straffar slagits hade enbart fyra gått mål. Andriy Shevchenko slog dock in den sista och gav Milano-klubben sin sjätte stora Europacups-titel.

4. Steaua Bukarest – FC Barcelona, Europacup-final, 1986

FC Barcelona hade tagit sig till final i 1986 års Europacupen. Det enda hindret kvar var Steaua Bukarest. Matchen spelades i Sevilla och Barcelona var storfavoriter, trots det gick matchen till straffar och där blev det än värre. Bukarests målvakt, Helmuth Duckadam, räddade samtliga av Barcelonas fyra straffar och såg till att Steaua blev det första rumänska lag att vinna Europacupen eller Champions League någonsin.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365