LISTA: 30 bästa nyförvärven i Allsvenskan

Största nyförvärven i Allsvenskan

Bästa nyförvärven i Allsvenskan? Bästa nya värvningarna i Allsvenskan? I den svenska toppdivisionen, Allsvenskan, finns det en hel del talangfulla spelare, inte minst som vi har sett på listan över unga talanger i Allsvenskan. Den svenska fotbollen drar mycket publik, och många är dedikerade i sitt fotbollstittande. Det går kanske inte att jämföra med England eller Spanien, men de stora fotbollsklubbarna har mycket stöd runtom i landet. Se och spela på fotboll live =>

Årets Allsvenskan ryktas bli mycket spännande, då udda topplag likt BK Häcken och IFK Göteborg har värvat in nya, spännande spelare som kan överraska och utmana i toppen av tabellen. Övriga topplag likt Malmö FF och AIK har även de många spännande spelare, och Djurgården har fått hem Kim Källström. Nya spelare har värvats in och tagits hem för att de förväntas kunna utmana i den allsvenska skytteligan såväl som assistligan, då alla vill förbättra sin klubbs chanser och odds att tillslut stå som vinnare av Allsvenskan.

bästa nyförvärven i Allsvenskan

Bästa unga spelarna i Allsvenskan

Denna lista handlar dock om nya värvningar som är intressanta och heta i Allsvenskan. Spelare som vi rekommenderar att man håller ett extra öga på under säsongen, något man förmodligen inte kommer kunna undvika. Några av de känner vi igen sen tidigare då de varit med en eller ett par säsonger men det finns säkerligen en och annan som ni ser för första gången.

Andra listor som vi gjort som även har man Allsvenskan att göra är till exempel de om Allsvenskans bästa domare och yngsta lagen i Allsvenskan 2015. Ni får även inte missa hur vi på Silly Season Sverige tippar Allsvenskan så i artikeln ”så slutar Allsvenskan”. Ta gärna en titt på de tidigare nämnda listorna och artiklarna efter att vi gått igenom de största nyförvärven i svensk fotboll.

30. Aliou Badji, Djurgården
29. Melker Hallberg, Kalmar FF
28. Shkodran Maholli, BK Häcken
27.Philip Haglund, Sirius
26. Kennedy Igboananike, Örebro SK
25. David Boo Wiklander, IFK Göteborg
24. Sulejman Krpic, AIK
23. Henrik Björdal, IFK Göteborg
22. Björn Paulsen, Hammarby
21. Tim Erlandsson, AFC Eskilstuna
20. Johan Bertilsson, Östersund
19. Jesper Nyholm, AIK
18. Kristinn Freyr Sigurdsson, GIF Sundsvall
17. Emmanuel Frimpong, AFC Eskilstuna
16. Simon Skrabb, IFK Norrköping
15. Gershon Koffie, Hammarby
14. Gudmundur Thorarinsson, IFK Norrköping
13. Abdul Razak, IFK Göteborg
12. Mads Fenger, Hammarby
11. Jesper Karlsson, Elfsborg

10. Chisom Egbuchulam, BK Häcken

Född: 1992
Klubb: BK Häcken
Position: Anfallare

Häcken hoppas att de har lyckats hitta en ny favorit-skyttekung och 25-åringen kan komma att bli en stor publikfriare på Hisingen. 2016 utsågs han till nigerianska ligans bäste spelare, efter en sejour i Enugu Rangers, och öste in mål.

9. Mikkel Diskerud

Född: 1990
Klubb: IFK Göteborg
Position: Mittfältare

Mikkel, eller ”Mix” som han kallas, är ett mycket intressant nyförvärv för IFK Göteborg och 26-åringen har gjort sex mål på 38 landskamper för USA. Han representerade även Norge på ungdomsnivå.

8. Simon Thern, AIK

Född: 1992
Klubb: AIK
Position: Mittfältare

Den 24-årige mittfältaren hoppas få fart på den internationella karriären med en säsong i Allsvenskan, då han är på lån från holländska Heerenveen, och den unge stjärnan har redan vunnit tre stycken SM-guld med Malmö FF.

7. Erik Friberg, BK Häcken

Född: 1986
Klubb: BK Häcken
Position: Mittfältare

Har tidigare vunnit SM-guld med Malmö FF och MLS med Seattle Sounders, och Häckens tränare Mikael Stahre har värvat in en mycket erfaren spelare som kommer kunna balansera laget väl.

6. Kristoffer Olsson, AIK

Född: 1995
Klubb: AIK
Position: Mittfältare

Har mycket av sin utbildning från Londonklubben Arsenal och senast spelade han i Midtjylland. Den blott 21-årige stjärnan kostade runt åtta miljoner kronor och är lagkapten i U21-landslaget.

5. Alex Dyer, Elfsborg

Född: 1990
Klubb: Elfsborg
Position: Mittfältare

Förra året plöjde han stora framgångar med konstgräslaget Östersund, och nu blir det samma visa i Borås. Har en förmåga att plocka poäng och nio mål och sju assist är inte illa för en spelare som kom som Bosman.

4. Lasse Nielsen, Malmö FF

Född: 1988
Klubb: Malmö FF
Position: Försvarare

Den danske försvararen anländer till de regerande svenska mästarna med många meriter i ryggen och MFF betalde sex miljoner kronor för honom, vilket säger en del om hur mycket de tror på honom.

3. Jiloan Hamad, Hammarby

Född: 1990
Klubb: Hammarby
Position: Mittfältare

Är en tung värvning av Stockholmsklubben och den tidigare A-landslagsmannen kan komma att bli en riktig publikfavorit. Har sedan tidigare vunnit SM-guld med Malmö som en av klubbens bäste spelare.

2. Henok Goitom, AIK

Född: 1984
Klubb: AIK
Position: Anfallare

Är en mycket kompetent anfallare som kommer att kunna bidraga med mycket till AIK och gjorde 18 mål i allsvenskan 2015. Han kommer att betyda mycket, som både målgörare och uppspelspunkt.

1. Kim Källström, Djurgården

Född:  1982
Klubb: Djurgården
Position: Mittfältare

Ett av Allsvenskans största namn, och om han är ens i närheten så bra som DIF-supportrarna hoppas kan han vara en mycket stor tillgång i klubben.

bästa nyförvärven i Allsvenskan

Se fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply