Topp 10: Allsvenskans bästa domare

Topp 10: Allsvenskans bästa domare

LISTA: Allsvenskans tio bästa domare

Vem är Sveriges bästa domare? Allsvenskans bästa domare? Vem är den bästa domaren i Sverige och Allsvenskan? Det finns ingen statistik som avgör vem som är världens bästa domare eller vad som gör en domare till den bästa världen? Oftast handlar det om hur mannen med pipan agerar i matcher, följer domarnas regelbok och kommunicerar med spelarna på planen. Några av som räknas till de bästa domarna i världen är Mark ClattenburgMartin AtkinsonNicola Rizzoli och Frank de Bleeckere. Samtliga domare har man nästan säkert sett en eller fler gånger då de är kända som de bästa inom sitt yrke. Men vi ställer oss fortfarande frågan, vilka är de bästa domarna i Allsvenskan? 

Årets domare i fotboll

Bästa domare och årets domare? Varje år utser Svenska Fotbollförbundets domarkommitté en manlig och en kvinnlig domare till ”Årets domare”, som båda prisas på den årliga Fotbollsgalan. Nu har vi på Silly Season Sverige tagit en titt på vilka som fått detta prestigefyllda pris bland herrarna under åren 2006-2015. Samtliga bilder är tagna från Bildbyrån.

Sveriges bästa fotbollsdomare

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flertalet listor som uppskattats av våra läsare. Nedan finner ni ett axplock av de mest populära listorna som vi publicerat och ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom listan med de bästa domarna i den svenska högstaligan.

10. Martin Ingvarsson – årets domare 2006

Topp 10: Allsvenskans bästa domare

Redan 1984 blev Martin Ingvarsson professionell domare och dömde i Allsvenskan under hela 18 år, detta mellan 1993 och 2011. 1997 blev Ingvarsson till FIFA-domare och dömde internationell fotboll mellan 1993 och 2011 innan han valde att lägga pipan på hyllan.

Totalt blev det 339 allsvenska matcher, 65 superettan-matcher och 94 internationella matcher för Martin Ingvarsson.

9. Martin Hansson – årets domare 2007

Topp 10: Allsvenskans bästa domare

Martin Hansson har dömt allsvensk fotboll sen 1999 och två år senare blev han åven utsedd till FIFA-domare av det svenska fotbollsförbundet vilket betyder att han började döma europeiska matcher. Han har dömt allt från Superettan till Allsvenskan, Champions League och världsmästerskap.

Den 8 oktober 2013 stod det klart att Martin Hansson går i pension.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply