Börje Salming Död efter en Kamp med Sjukdomen ALS

Uppgifter: Börje Salming död efter sjukdomen ALS

Börje Salming kämpade in i det sista och fick uppleva storslagna hyllningar i såväl Toronto som Sverige. I dag avled den svenska hockeyikonen 71 år gammal. Nyheten om Börje Salmings ALS-diagnos offentliggjordes förra sommaren.

”Jag har fått ett besked som har skakat om livet för mig och min familj. På ett ögonblick förändras allt”, sa han i ett uttalande.

Börje Salming Har gått Bort av ALS

Trots allt åkte han och hans familj förra veckan till sitt andra hus i Toronto för Hall of Fame-helgen. När de anlände togs Börje emot som en hjälte av Toronto Maple Leafs efter att ha spelat över 1 000 matcher med dem under 16 säsonger.

Förra veckan reste han till Stockholm där han var mycket omtyckt av den svenska hockeysamfundet.

Efteråt sa Salmings fru:

” Vi kommer inte gå ut mer offentligt nu. Vi stänger dörren nu, nu är det bara familjen som gäller.”

Börje Salming, 71 år gammal, avled den 24 november 2022.

”Toronto Maple Leafs sörjer förlusten av Börje Salming. Börje var en pionjär inom sporten och en ikon med sin otroliga karaktär och tuffhet. Han hjälpte till att öppna dörren för européer i NHL och definierade sig själv genom sitt spel på isen och genom sina insatser för samhället.”

”Börje kom till Maple Leafs för 50 år sedan och kommer för alltid att vara en del av vår hockeyfamilj. Vi riktar våra djupaste kondoleanser till hans fru Pia, barn Teresa, Anders, Rasmus, Bianca, Lisa och Sara samt broder Stig”, säger Toronto Maple Leafs president Brendan Shanahani ett uttalande.

Här kan ni läsa mer om de senaste nya sport nyheterna 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365